Aprovat el nou Pla Local de Joventut

Dilluns, 27 de de desembre de 2021 a les 09:00

El document, que ha rebut recentment la llum verda del Ple de l'Ajuntament, ha de ser la guia de les polítiques locals en aspectes com l'oci, la formació o l'accés a l'habitatge, entre altres, per a les persones d'entre 12 i 29 anys.

El Ple de l'Ajuntament de Begues, celebrat el 21 de desembre, va aprovar el Pla Local de Joventut per als anys 2021-2024. Es tracta del document que ha de guiar les polítiques adreçades al jovent de Begues en matèries com l'oci, la formació o l'accés a l'habitatge, entre altres.

El Pla s'estructura en tres eixos: créixer, gaudir i connectar-se a Begues, cadascun d'ells amb els seus objectius específics. En total es troben una cinquantena d'actuacions diferents per a persones d'entre 12 i 29 anys, de les quals 26 ja s'estan portant a terme.

Totes les propostes estan basades en valors com la integralitat, la universalitat, la igualtat d'oportunitats, la transformació, la participació, la coresponsabilitat, l'emancipació juvenil, la proximitat, l'eficiència i la gestió responsable.

La visió del Pla és la de convertir la Regidoria de Joventut (transversalment amb altres departaments de l'Ajuntament) en el punt de referència per a les persones joves de Begues, tant pel que fa als recursos d'orientació i acompanyament com als de foment de l'associacionisme i la participació.

L'aprovació del Pla va rebre els vots a favor de Junts, ERC, PSC i la regidora no adscrita Marta Roig. Hi van votar en contra CUP i BEC. C's va excusar la seva assistència a la sessió plenària. 

Darrera actualització: 24.12.2021 | 13:27