Atorgats els Premis Ànima Beguetana per la contribució de persones i entitats a la projecció del municipi

Dilluns, 31 de gener de 2022 a les 10:00

Els guardons, convocats per l’Ajuntament de Begues, volen reconèixer la contribució de persones o entitats en la difusió del nom del municipi i a la projecció dels valors que li són propis.

Divendres passat, 28 de gener, es van lliurar els primers Premis Ànima Beguetana en un acte que va tenir lloc al Teatre El Goula. Es tracta d’uns guardons convocats per l’Ajuntament de Begues per a reconèixer la contribució de persones o entitats en la difusió del nom del municipi i a la projecció dels valors que li són propis.

Les persones i entitats guardonades van ser les següents:

  • Premi acció cívica i social: Carme Bagó.
  • Premi valors comunitaris: Joves pel Nadal
  • Premi d'economia, treball o empresa: Patxarino.
  • Premi ambaixador/a local: Cuca Fera.
  • Premis a proposta popular: Ramon Ferré i el Cor de Caramelles.
  • Premi beguetà/na d'honor: Josep Casado

Les persones i entitats premiades van rebre un diploma acreditatiu i una peça artística creada expressament per a aquesta edició dels premis, obra de l’artista local Carmen Fernández i que s’inspira en l’entorn natural de Begues i el llegat de la terra.

La presentació de candidatures als premis va anar a càrrec d’una comissió integrada per personal tècnic de totes les àrees i serveis municipals, completada amb aportacions proposades per la ciutadania a través de la plataforma Decidim Begues.

La cerimònia al Goula es va convertir en un sentit i emocionat homenatge a les persones i entitats premiades, amb actuacions musicals en directe i parlaments dels guardonats. Durant la gala, l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, va voler remarcar la tasca de tots els premiats i “la seva contribució a la creació d’una ànima col·lectiva, formada pels trets individuals de persones com les que avui reconeixem i que convergeixen en uns valors comuns que ens defineixen com a poble”

També va voler destacar la varietat de perfils premiats, com a “símbol de la varietat i riquesa de la nostra societat, on convivim dones i homes, joves i grans, nascuts a Begues o a fora... tots plegats compartint un denominador comú: l’estima al poble, al seu paisatge, a la seva cultura i a la seva gent”.

En el decurs de la gala, l’emissora municipal Ràdio Begues va enregistrar un programa especial que s’emetrà per entregues al llarg del mes de febrer. Conduït per Òscar Pérez i Gemma Nicolau, l’espai recull el testimoni de tots els guardonats i fa un breu repàs a les seves trajectòries i vivències vinculades al municipi.

Darrera actualització: 31.01.2022 | 10:02