Autonomia dels clubs esportius per a permetre l’accés de públic a les seves competicions

Dijous, 1 d'abril de 2021 a les 13:00

En una reunió entre Ajuntament i entitats esportives, s’ha decidit que sigui cada entitat la que valori internament la idoneïtat de mantenir les seves competicions a porta tancada o amb públic. La decisió respon a la voluntat de trobar fórmules de coresponsabilitat en funció dels recursos disponibles i de les possibilitats de cada entitat per garantir el compliment dels protocols dictats pel Procicat.

Després de les converses mantingudes de forma individual els darrers dies amb diferents entitats, aquest dimarts Ajuntament i clubs esportius amb competició activa s’han reunit per valorar les possibilitats que ofereix l’actual resolució del Procicat en matèria d’accés de públic a les competicions.

La reunió d’aquesta setmana ha servit per intercanviar punts de vista i establir les bases de coresponsabilitat necessàries per fer efectiva aquesta obertura, sempre en base als protocols dictats per Protecció Civil i el Pla Sectorial d’Esports de la Generalitat de Catalunya. 

En aquest sentit, l’Ajuntament de Begues ha traslladat a tots els clubs la plena predisposició a autoritzar l’accés de públic a les competicions en què participen les diferents entitats, essent aquestes les que tinguin l’última paraula sobre si decideixen competir a porta oberta o tancada.

I és que per permetre l’accés de públic a les diferents competicions cal que cada entitat estableixi un protocol de compliment de les mesures dictades pel Procicat, que contempla aspectes com:

 • El control d’aforament (50% en el cas d’instal·lacions a l’aire lliure i 30% en recintes tancats).
 • Garantir la traçabilitat dels assistents (identificació amb nom i cognoms i contacte).
 • Presa de temperatura en l’accés.
 • Punts de dispensació de gel hidroalcohòlic.
 • Establir entrades i sortides diferenciades al recinte, així com circuits interns.
 • Sectorització de les grades i identificació de seients i fileres on es permet seure.
 • Entre d’altres.

L’Ajuntament ha posat a disposició de les entitats el suport tècnic i material necessari per facilitar aquesta tasca (supervisió dels protocols, material informatiu i de desinfecció, etc.) però ara correspon a cada entitat valorar internament la decisió a prendre. I és que no hem d’oblidar que l’obligació de vetllar pel compliment de les mesures implica també l’assumpció d’una sèrie de responsabilitats tant de les pròpies entitats com de l’Ajuntament.

Cada entitat prendrà la decisió de forma interna

Algunes entitats ja han comunicat que la seva voluntat és, en un esforç organitzatiu i de responsabilitat de les seves corresponents juntes, permetre l’accés de públic a les competicions el més aviat possible. Mentre que d’altres entitats s’han emplaçat a valorar-ho internament en els propers dies o, directament, ho han descartat per diferents motius. L’Ajuntament de Begues respectarà i donarà suport a les decisions que lliurement prengui cada club, siguin quines siguin.

En aquest sentit també es fa una crida al públic i a les famílies d’esportistes locals a entendre i respectar les decisions que prengui cada entitat, entenent que el principal objectiu a perseguir ha de ser el de garantir la pràctica esportiva, tant si aquesta va acompanyada de l’oportunitat de gaudir de les competicions com a públic, com si no.

A tal efecte, es recorda que, a major responsabilitat individual, menor risc de contagi. En el cas de les competicions que permetin l'accés a públic s'indicaran les mesures a seguir en els punts d'accés:

 • Ús obligatori de mascareta.
 • Higiene de mans a base de gel hidroalcohòlic.
 • Distància de seguretat interpersonal.
 • Evitar la interacció entre diferents bombolles de convivència.
 • Prohibició de consumir begudes o aliments durant l'estada a les instal·lacions.
Darrera actualització: 01.04.2021 | 15:25