BAN D'ALCALDIA 21/07/2021

Dimecres, 21 de juliol de 2021 a les 09:00

L'Ajuntament de Begues ha emès un ban municipal pel qual es comunica l'anul·lació o modificació d'alguns dels actes de la Festa Major i es demana la màxima col·laboració ciutadana per a mantenir les mesures sanitàries indicades pel Procicat per tal de tenir una Festa Major segura. En cas que això no sigui possible, l'Ajuntament i la Policia Local mantenen la potestat de suspendre algun altre acte.

Festa Major de Begues 2021

Donada l'actual situació sanitària motivada per la pandèmia de la covid-19, l'Ajuntament de Begues ha hagut de reformular el programa d'actes inicialment previst per a la Festa Major de Begues, que se celebra aquesta setmana.

Les decisions preses són fruit de l'aplicació de la resolució vigent dictada per la Generalitat de Catalunya en matèria de prevenció del risc de contagis, així com de l'obligació de l'Ajuntament d'evitar aquelles activitats que congreguin a més gent i que no permeten delimitar els espais, assegurar les distàncies interpersonals i acotar aforaments.

En aquest sentit:

  • S'han anul·lat algunes de les grans activitats de la Festa: l'arrossada popular (divendres 23), el correfoc (dissabte 24), el ball de gegants i capgrossos, i la Festa d'Aigües (diumenge 25).
  • Els quatre balls programats entre dijous i dissabte han avançat la seva hora d'inici a les 22.00 h i s'han reconvertit tots quatre en concerts, de manera que no estarà permesa l'activitat de ball i s'hauran de seguir amb el públic assegut, amb la mascareta posada i mantenint les distàncies de seguretat.
  • El pregó de Festa Major (dijous 22) s'ha reubicat a la plaça de l'Ajuntament, per a garantir un espai delimitat per a públic, que permetrà un millor control de l'aforament, alhora que es descongestiona el passeig de l'Església.
  • Les havaneres (diumenge 25) no comptaran amb repartiment de rom cremat i limitaran l'aforament a un màxim de 450 persones; un cop s'assoleixi, es tancarà l'accés.

Fins al mateix moment d'inici de la festa, l'Ajuntament de Begues es reserva el dret de poder introduir noves modificacions o cancel·lacions, en funció de l'evolució de la situació o en compliment de les mesures decretades pel Procicat.

En totes les activitats s'extremaran les mesures de seguretat i prevenció, delimitant aforaments, habilitant punts de dispensació de gel hidroalcohòlic i amb personal específic per a la gestió d'accessos, que vetllaran pel compliment de les mesures dictades.

L'Ajuntament de Begues ha centrat tot l'esforç a establir les mesures que facin compatible l'activitat cultural, lúdica i social que implica la Festa Major amb la prevenció necessària donada l'actual situació sanitària.

Però aquesta és una responsabilitat compartida i és per aquest motiu que es fa una crida a la ciutadania a actuar de forma responsable, tant individualment com col·lectiva, durant aquests dies.

Cal complir les mesures dictades i, si és possible, anar una mica més enllà a l'hora d'extremar la precaució. Recordeu que la clau per frenar els contagis segueix passant per:

  • Higiene freqüent de mans
  • Distància de seguretat
  • Ús de mascareta
  • Ventilació dels espais tancats

L'organització de la Festa Major i la Policia Local vetllaran pel compliment de les mesures decretades en cada activitat i, si cal, faran ús de la potestat per suspendre la seva realització si s'observen comportaments no adequats a les normes establertes.

Gaudim de la Festa Major, però fem-ho de forma conscient i segura. Tant en els actes públics com en aquelles manifestacions individuals o familiars que aquests dies pugueu realitzar per a celebrar la festa gran del poble.

Accedeix al ban municipal en pdf.

Darrera actualització: 21.07.2021 | 09:34