Begues acull dissabte la Trobada de centres d'estudis i d'estudiosos d'Eramprunyà

Dijous, 11 de novembre de 2021 a les 09:00

L'acte, organitzat pel Centre d'Estudis Beguetans (CEB), tindrà lloc al Teatre El Goula a partir de les 8.30 h. L'assistència serà oberta a tothom i gratuïta.

Begues acollirà dissabte, 13 de novembre, la 14a Trobada d'estudis i estudiosos d'Eramprunyà. Serà al Teatre El Goula i estarà organitzada pel Centre d'Estudis Beguetans (CEB). Aquest serà el tercer cop que Begues acull la Trobada, la qual té lloc cada any en un municipi diferent de l'antiga baronia d'Eramprunyà.

Sota el lema La llar a Eramprunyà: llocs i formes de viure abans del segle XX, la Trobada començarà a les 8.30 h i s'allargarà fins a les 14 h. S'hi presentaran sis ponències i cinc comunicacions relacionades amb aquest tema i de l'àmbit geogràfic dels actuals municipis de Begues, Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Climent de Llobregat i Sant Boi de Llobregat.

Dels onze treballs de recerca que es presentaran dissabte a la Trobada (l'assistència a la qual és gratuïta i oberta a tothom), n'hi ha dos que se centren en Begues: Característiques de l'arquitectura tradicional a Begues. Introducció als habitatges, de Jaume Viñas (AREB) i Xavier Parellada (CEB), i Elements apotropaics a les llars de Begues. Espantabruixes i altres protec-cions, de Sílvia Ruiz (CEB).

La primera Trobada de centres d'estudis i d'estudiosos d'Eramprunyà que va acollir Begues va ser el 2008, la qual era la segona edició. El segon cop va ser l'any següent, el 2009, sota el tema El Camí Ral, camins antics i altres temes. El tercer cop va ser el 2015 (vuitena edició), sota el tema general de la immigració.

Consulteu els resums de les ponències i comunicacions que es presentaran dissabte a la 14a Trobada de centres d'estudis i d'estudiosos d'Eramprunyà.

Darrera actualització: 09.11.2021 | 17:56

Imatges

14a Trobada de centres d'estudis i d'estudiosos d'Eramprunyà