Begues celebra el Dia internacional dels drets dels infants amb una festa a la plaça de l'Ateneu

Dimarts, 14 de novembre de 2023 a les 09:00

En l'esdeveniment, que tindrà lloc diumenge, 19 de novembre, a partir de les 10 h, també s'homenatjarà el Consell Municipal d'Infants pels deu anys d'aquest òrgan.

Diumenge, 19 de novembre, Begues celebrarà el Dia internacional dels drets dels infants amb una gran festa a la plaça de l'Ateneu, en la qual també es retrà un homenatge als deu anys del Consell Municipal d'Infants.

A partir de les 10 h, a la plaça de l'Ateneu hi haurà dos tallers: un per a infants fins a sis anys a càrrec de Juguem a Begues, amb construccions, joc simbòlic i erístics. I un altre per a infants a partir de sis anys i que consistirà en un treball manual creatiu relacionat amb el món de les papallones. Paral·lelament, hi haurà xocolatada amb melindros.

A les 12 h es llegirà el manifest commemoratiu de la jornada i se celebraran els deu anys del Consell d'Infants de Begues. Finalment, a partir de les 12.30 h, Karibú oferirà un espectacle familiar en el qual a través de cançons i danses es promouen valors com la interculturalitat, la solidaritat o la cooperació.

Begues va celebrar per primer cop el Dia internacional dels drets dels infants el 2021, quatre mesos després que el municipi rebés el reconeixement oficial com a Ciutat Amiga de la Infància, un segell que atorga l'UNICEF i que acredita el compromís del municipi amb la infància i la joventut.

Entre els criteris que es valoren per atorgar el segell es troba que la infància participi en la presa de decisions respecte dels seus drets o l'assignació de recursos públics per a la infància. És el cas del Consell d'Infants i d'altres actuacions que es duen a terme de forma coordinada i estable a favor de la infància i l'adolescència.

Darrera actualització: 13.11.2023 | 10:56

Imatges