Begues destina 6.000 euros a projectes i investigacions mèdiques

Dilluns, 19 de juliol de 2021 a les 09:00

La Junta de Govern Local ha aprovat atorgar els diners a diferents entitats que treballen per la millora en la qualitat de vida de les persones afectades per malalties com el càncer, l'ELA o l'esclerosi múltiple, entre altres.

La Junta de Govern local ha aprovat recentment una sèrie de convenis de col·laboració, subvencions i ajudes directes a diferents organismes i fundacions que treballen per la investigació i el suport a persones afectades per diferents malalties. L'import arriba als 6.000 euros.

En concret, l'Ajuntament ha subscrit dos convenis de col·laboració. Un amb la Fundació Paliaclínic per al desenvolupament al municipi d'un nou programa de formació i supervisió de persones voluntàries acompanyants en la necessitat social, i per al qual s'aporten 1.000 euros.

L'altre conveni s'ha signat amb l'Institut Català d'Oncologia (ICO) pel qual el consistori aportarà a l'empresa pública 2.000 euros per al desenvolupament de programes d'informació i prevenció del càncer.

Subvencions i ajuts directes

Pel que fa a les subvencions directes, l'Ajuntament atorga 1.000 euros a la Fundació Miquel Valls per al finançament d'activitats i programes socials per a persones que pateixen ELA i els seus familiars. I 1.000 euros també a la Fundació Privada Obra Social Sant Joan de Déu.

En aquest darrer cas, els diners es destinaran a dos projectes d'investigació del càncer infantil. Un d'aquests projectes està orientat als tumors rabdoides, un tipus de càncer molt agressiu que acostuma a aparèixer en menors de dos anys.

Finalment, l'Ajuntament de Begues fa un ajut econòmic de 1.000 euros a la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) per al programa 'Mulla't per l'esclerosi múltiple' pel qual es financen diferents activitats i projectes d'interès públic i social per a les persones afectades per aquesta malaltia i les seves famílies.

Darrera actualització: 19.07.2021 | 08:47