Begues es concentra contra la guerra a Ucraïna

Dimecres, 2 de març de 2022 a les 09:00

Una quarantena de veïns i veïnes es van aplegar aquest dimarts per demanar l'aturada del conflicte bèl·lic iniciat per Rússia i en suport a la població ucraïnesa. L'Ajuntament de Begues es coordina amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i diverses ONG per vehicular les accions d'ajuda humanitària i les mostres de solidaritat.

Una quarantena de beguetans i beguetanes es va concentrar aquest dimarts al vespre a les portes de l'Ajuntament de Begues per mostrar el seu rebuig a la guerra de Rússia contra Ucraïna, reclamant la via dialogada com a única solució al conflicte. La concentració es va repetir a la immensa majoria de municipis del país, en una acció conjunta del municipalisme català com a mostra de suport a la població ucraïnesa.

La setmana passada l'Ajuntament de Begues es va adherir al manifest del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau en favor de la desmilitarització del conflicte i l'inici del diàleg per una resolució pacífica.

El mateix Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, organisme al qual està associat l'Ajuntament de Begues, ha posat en marxa una campanya d'emergència per donar resposta a les necessitats humanitàries derivades del conflicte. L'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, en qualitat de secretària i coordinadora de la Comissió de Drets Humans del Fons, es troba en coordinació amb la direcció de l'organisme, que està fent una identificació de necessitats sobre el terreny per establir aliances amb entitats locals. De moment, l'Ajuntament de Begues ja ha consignat una partida de 3.000 euros del fons d'emergències per cooperació internacional que seran aportats a aquesta campanya.

Des de la regidoria de Cooperació i Solidaritat també s'està treballant amb ONG que operen sobre el terreny per tal de vehicular totes aquelles possibles accions que sorgeixin de la societat civil i que no disposin d'una xarxa pròpia d'accés a la població d'Ucraïna. L'objectiu de l'Ajuntament és poder canalitzar les mostres de solidaritat manifestades cap a organismes oficials o organitzacions no governamentals que puguin garantir que qualsevol actuació que s'emprengui sigui gestionada de manera eficient i resulti efectiva vers les necessitats de cada moment de la població víctima del conflicte. En aquest sentit, s'anirà informant la ciutadania de qualsevol acció, alhora que el consistori es posa al servei de qualsevol iniciativa que s'engegui per centralitzar els esforços i canalitzar-los cap a projectes coordinats que permetin donar-los sortida de manera efectiva.

En paral·lel, ja han sorgit al poble algunes iniciatives que actuaran amb les seves pròpies xarxes de cooperació. És el cas, per exemple, de la recollida de material que ha anunciat l'Esplai Uraka, o de la iniciativa d'una família beguetana que durant molts anys ha acollit una nena d'Ucraïna a Begues per a promoure un projecte d'acollida a través de l'Associació És per tu.

Darrera actualització: 02.03.2022 | 08:46