Begues es prepara per a un març farcit d'actes pel 8M

Dimarts, 28 de febrer de 2023 a les 09:00

Durant tot el mes, el municipi acollirà una sèrie d'activitats de conscienciació i reivindicació al voltant del Dia Internacional de les Dones.

A Begues, març és el mes de les dones. Al voltant del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, al municipi tindran lloc diverses activitats reivindicatives i de conscienciació organitzades per entitats locals i per l'Ajuntament.

La primera d'elles serà diumenge, 5 de març. L'assemblea feminista Les Agulles muntarà al passeig de l'Església una taula rodona sobre la Llei de garantia integral de la llibertat sexual (12 h).

Posteriorment, hi haurà un dinar comunitari a la plaça Camilo Riu i la lectura col·lectiva del llibre 'Toda mi vida fue una lucha', de l'activitat kurda Sakine Cansiz, assassinada a París el 9 de gener d'aquest any.

Dilluns de la setmana vinent, 6 de març, a les 10 h es col·locarà al passeig de l'Església el Punt Lila, l'espai de suport i informació contra els comportaments sexistes i LGTB-fòbics, i que també es pot trobar en esdeveniments festius o nocturns de Begues.

El dimarts 7 de març serà el dia de l'esport femení perquè el Club Bàsquet Begues torna a convidar les noies i dones del municipi a participar en els partits de bàsquet amistosos que es disputaran al Pavelló Esportiu Jaume Viñas Pi a partir de les 21 h.

Presentació de la diagnosi del Pla d'Igualtat

L'endemà, 8 de març, a les 12 h es llegirà el manifest de la jornada davant Cal Pere Vell, i també es presentarà el 'Conte per la diversitat' que ha elaborat l'alumnat de cinquè i sisè de primària de l'Escola Sant Cristòfor amb frases sobre conceptes com la igualtat, la LGTB-fòbia, el feminisme o el masclisme.

A les 17 h es presentarà a l'Escorxador la diagnosi del Pla d'Igualtat comunitari. Es tracta de les dades sobre la situació al municipi i les accions dutes a terme en clau de gènere. A partir d'aquí s'elaborarà el Pla d'Igualtat de Begues del període 2023-2027.

El 23 de març, també a l'Escorxador i a la mateixa hora, hi haurà una sessió oberta per recollir idees per al pla d'acció del Pla d'Igualtat comunitari, el document que especificarà els objectius i el termini de consecució de les mesures plantejades i serà avaluat de forma participativa i oberta a la ciutadania.

El 9 de març, la Biblioteca La Ginesta acollirà un altre acte relacionat amb el Dia Internacional de les Dones. Serà la presentació del llibre 'Cambra sense finestres' (17.30 h), de Xavier Lahoz. L'acte comptarà amb la presència de l'autor i de Blanca Moreno, directora de la consultoria MiT.

El 10 de març hi haurà els contes per persones adultes que l'Albert Estengre oferirà a la Biblioteca La Ginesta a partir de les 19 h. Es tracta d'una sèrie de narracions de Caterina Albert, qui escrivia sota el pseudònim de Víctor Català.

Activitats per al jovent

Un dels eixos del 8M a Begues serà la conscienciació del jovent. Per això, el 10 de març l'alumnat d'infantil de l'Escolta Sant Cristòfor assistirà al Teatre El Goula a una sessió de contes en clau de gènere (10 h).

A les 17 h, a la Biblioteca La Ginesta també hi haurà un acte similar amb l'Hora del conte titulat 'La libel·lulina', un espectacle sobre dones que cuiden el planeta i han canviat el món, a càrrec de Clara Serrat Alemany.

Finalment, a les 18 h i al Fixu, es desenvoluparà un acte per compartir experiències amb el mite de l'amor romàntic com a punt de partida. L'11 de març tindrà lloc davant Cal Pere Vell (12 h) Improdona, un espectacle d'improvisació a càrrec d'Improshow. I, el 31 de març, es projectarà al Fixu la pel·lícula 'Figueres ocultes' i hi haurà un col·loqui posterior.

Exposicions, xerrades i tallers

Al llarg de tot el mes de març, al Centre Cívic El Roure es podrà visitar l'exposició 'Trobar temps dins del temps. Per què les dones volem la reforma horària?', organitzada per l'Institut Català de les Dones i la Iniciativa per la Reforma Horària.

Als centres educatius s'impartiran tallers sobre la pressió estètica i l'autoestima corporal, mentre que a la secundària es faran xerrades sobre l'empoderament de la dona en el món tecnològic, a càrrec de l'enginyera Marta Creus.

Finalment, l'emissora municipal Ràdio Begues presentarà una programació especial amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

Darrera actualització: 28.02.2023 | 09:16