Begues rep el segell Inforparticipa de transparència informativa amb el 100% dels requisits

Divendres, 3 de juliol de 2020 a les 09:00

El guardó l'atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègia i Transparència (ComSET) de la UAB. Enguany han estat distingides 122 administracions catalanes entre ajuntaments, consells comarcals (com el del Baix Llobregat) i diputacions.

L'Ajuntament de Begues ha rebut un any més el segell Infoparticipa de qualitat i transparència informativa en el web municipal amb el 100% dels 48 indicadors que es demanen. El guardó és atorgat pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègia i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

En la setena edició del lliurament d'aquest segell han estat distingits 113 ajuntaments, sis consells comarcals (entre ells el Baix Llobregat) i tres diputacions catalanes. Dels ajuntaments premiats, només 36 ho han fet amb el 100% dels indicadors positius, com és el cas del de Begues. Els indicadors estan basats en la Llei de Transparència del 2013.

Aquests indicadors (modificats aquest any per pujar el nivell d'exigència de caràcter qualitatiu) es fixen en qui són els representants polítics de les administracions examinades, com gestionen els recursos econòmics i col·lectius, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

A l'edició d'enguany, s'ha exigit més qualitat en la informació i en el nivell de transparència en quatre aspectes clau:

  • La visualització individualitzada i comprensible de les retribucions dels càrrecs electes.
  • Les declaracions de béns i activitats dels càrrecs electes.
  • Les retribucions i currículums dels càrrecs de confiança i el personal directiu.
  • L'explicació detallada de les competències dels òrgans de govern.

Amb els resultats de l'anàlisi s'elabora el Mapa Infoparticipa, on es poden trobar totes les dades de les administracions estudiades amb el percentatge que ha assolit cada web i la seva traducció en una tonalitat que varia segons el percentatge assolit.

Consulta l'informe del segell Infoparticipa 2019.

Darrera actualització: 02.07.2020 | 11:49