Begues s'adhereix a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona

Dijous, 18 de març de 2021 a les 09:00

La Carta, impulsada pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, vol fomentar polítiques i iniciatives que impliquin tota la societat en una transició cap a un model alimentari més saludable, sostenible i amb productes de proximitat.

L'Ajuntament de Begues s'ha adherit a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona (CARM), un document que impulsa el Pla Estratègic Metropolità en el marc de Barcelona com a Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible, aquest 2021.

La CARM neix amb la intenció de ser un instrument de coordinació estratègica pel desenvolupament de polítiques alimentàries en clau local i metropolitana que impulsin projectes i iniciatives que afavoreixin el canvi de model alimentari i coordinar els que ja existeixen.

Aquest canvi de model alimentari hauria de fomentar una major sobirania alimentària i enfortir un sistema alimentari més just, segur, sostenible i saludable format per criteris socials, ecològics i de proximitat. I tot amb la col·laboració de les administracions, el sector productiu i la ciutadania.

Les eines per aconseguir aquests objectius passen per tres eixos: facilitar la participació i la governança per crear una base social i institucional implicada. Defensar un medi agrari viu que impulsi la producció local i el seu valor social i ecològic. I prioritzar l'equitat social i econòmica davant la crisi climàtica i el món postpandèmia.

Darrera actualització: 17.03.2021 | 12:44