Cinc voluntaris se sumen a les tasques de la Policia Local per a suport als accessos dels centres escolars

Divendres, 20 de novembre de 2020 a les 09:00

Les cinc persones voluntàries, sorgides de la Borsa de Voluntariat de Begues, reforçaran la tasca que ja realitzen la Policia Local i els Agents Cívics en les entrades i sortides de l’alumnat a les escoles.

A partir de l’1 de desembre, cinc persones voluntàries se sumaran a la Policia Local i les Agents Cívics en les tasques de reforç de la seguretat a les entrades i sortides de l’alumnat de les escoles de Begues. Es tracta de persones que formen part de la Borsa de Voluntariat i que han rebut una formació adequada per part de la Policia Local.

La col·laboració d’aquestes cinc persones forma part de la preocupació compartida entre l’Ajuntament de Begues, els centres educatius i les respectives associacions de pares i mares per reforçar les mesures de seguretat i prevenció sanitària tant a dins com a fora de les escoles, especialment en els accessos, quan es produeix una major aglomeració de gent.

Una preocupació que s’ha palesat des de l’inici del curs actual, quan l’Ajuntament i els centres educatius van mantenir diverses reunions per establir mesures de control i seguretat d’acord amb el protocol establert des del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Així, des de l’Ajuntament es va reforçar el dispositiu d’entrades i sortides de les escoles  amb l’ampliació dels horaris dels agents. També s'ha dut a terme la senyalització de prevenció en els accessos a l’Escola Sant Cristòfor, alhora que s’han desplaçat elements exteriors que impedien la mobilitat, com el contenidor de roba de segona mà.

Pel que fa a la circulació, un tram del carrer Mossèn Jacint Verdaguer es talla al trànsit en els accessos de major afluència de persones. A més, en la franja de sortida de la tarda, la Policia Local regula també els accessos de vehicles de l’aparcament de terra del darrere de l'escola per millorar la seguretat en aquest punt.

A l’entorn del Col·legi Sant Lluís també s’han aplicat mesures, i en els propers dies es crearà també un nou pas de vianants en l’accés al centre per les pistes esportives.

Mesures de prevenció i seguretat

A l’octubre es van dur a terme diferents trobades entre les escoles, les associacions de mares i pares, diverses regidories de l'Ajuntament i la Policia Local i, a banda d'estudiar diferents possibilitats per a millorar el flux de persones en les entrades i sortides dels centres, també es va constatar que els efectius policials eren limitats per a les tasques de control dels accessos als centres, per la qual cosa ja aleshores es van sumar a aquestes tasques les Agents Cívics.

I és que cal tenir en compte que la Policia Local, a banda d’aquesta funció de suport als accessos i sortides escolars, ha de seguir prestant altres serveis de policia de proximitat i seguretat ciutadana, així com la resta de serveis sobrevinguts per la pandèmia (control de compliment de les mesures de prevenció, reducció de mobilitat, grups de persones, tancament d’establiments...).

Per fer encara un pas més enllà en aquesta mesura de prevenció i seguretat, des de l’Ajuntament es va plantejar a les associacions de mares i pares la creació d’un grup de persones voluntàries que reforcés la tasca de control en els accessos i que serien formades per la Policia Local.

La crida no va donar resultats, per la qual cosa es va traslladar la petició a la Regidoria de Participació Ciutadana. A la Borsa de Voluntariat es van trobar ràpidament cinc persones disposades a participar en aquestes tasques, després de la formació adequada amb la Policia Local, a partir del primer dia de desembre.

Darrera actualització: 20.11.2020 | 07:40