Com demanar el vot per correu per a les eleccions municipals del 28 de maig

Dilluns, 24 d'abril de 2023 a les 09:00

Les persones majors de 18 anys i empadronades a Begues poden demanar el vot per correu abans del 18 de maig bé presencialment a l'oficina de Correus, bé telemàticament al web de l'operador postal públic.

Les persones empadronades a Begues i majors de divuit anys que el 28 de maig no siguin al municipi o no es puguin desplaçar al col·legi electoral per exercir el dret de vot a les eleccions municipals, ja poden sol·licitar el vot per correu.

Per fer-ho, cal anar presencialment a una oficina de Correus i, després d'acreditar la seva identitat, hauran d'omplir un imprès amb el qual es demana la documentació necessària per votar i que, un cop validat, impedeix votar presencialment.

Aquest tràmit també es pot fer a distància, a través de la pàgina web de Correus i usant com a identificador personal el DNI electrònic o un altre certificat digital vàlid. Tant si es fa presencialment com telemàticament, el vot per correu s'ha de demanar abans del 18 de maig.

Abans del 21 de maig, la persona sol·licitant rebrà personalment (al lloc indicat amb anterioritat) la documentació per votar, la qual inclou una papereta de cada candidatura. El sobre amb l'opció triada s'ha de portar a Correus i enviar-lo per correu certificat al col·legi electoral abans del 24 de maig.

Vot des de l'estranger

En el cas dels beguetans i beguetanes que resideixen temporalment a l'estranger, però que mantenen l'empadronament al municipi, poden exercir el dret a vot des del país d'estada sempre que estiguin inscrites al Registre de Matrícula Consular com a persona no resident al país d'acollida.

Abans del 29 d'abril hauran de demanar el vot bé al consolat bé a l'ambaixada. El procediment és similar a la sol·licitud del vot per correu. Un cop l'Oficina del Cens Electoral envia la documentació a la persona interessada, aquesta l'ha de retornar amb la seva opció electoral abans del 24 de maig i per correu certificat.

Darrera actualització: 21.04.2023 | 11:21

Imatges