Comença la revisió de zones proclius a la cria de larves de mosquits

Dimarts, 26 de març de 2024 a les 09:00

El Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat incrementa les actuacions a rieres i embornals de Begues per eliminar les larves d'aquests insectes i evitar així tot el possible la seva presència a l'estiu. Les intervencions es fan amb larvicides de nul·la toxicitat per als humans.

Ja ha començat la campanya per a la prevenció de la proliferació de mosquits a Begues. Es tracta d’una tasca que porta a terme el Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat amb l’objectiu d’evitar al màxim la presència d’aquests insectes en vista a l’estiu.

El Servei aplica larvicides als embornals, les rieres i altres focus favorables a la cria de mosquits. Són intervencions amb productes biològics basats en bacteris, uns elements dirigits especialment a les larves de mosquits i que tenen una toxicitat molt baixa per a altres organismes, com el dels humans.

A banda del control dels mosquits per part del servei comarcal, que es fa durant tot l’any però que s’intensifica a principis de primavera, cal tenir present altres sistemes que es poden aplicar a les llars o a les propietats rurals com evitar l’aigua estancada, col·locar mosquiteres o tapar forats on puguin criar les larves.

Des del Servei de Control de Mosquits s’avisa que la correcta gestió de la població d’aquests insectes és cada cop més important a causa de la sequera i l’escalfament general de la temperatura, factors que provoquen un allargament de la temporada de mosquits i, per tant, de la possibilitat de transmissió de malalties a través de les seves picades.

Darrera actualització: 22.03.2024 | 21:16