COMUNICAT SOBRE LES OBRES DE L'AVINGUDA TORRES VILARÓ

Dimecres, 14 de desembre de 2022 a les 15:00

Comunicat de l'Ajuntament de Begues en relació a l'estat de les obres de reurbanització de l'avinguda Torres Vilaró.

En els darrers dies, l’Ajuntament de Begues ha detectat un alentiment en el ritme de treball de les obres de reurbanització de l’avinguda Torres Vilaró. Si bé és cert que la planificació dels treballs ja contempla fases de major i menor activitat, l’alentiment detectat feia sospitar que el compliment dels terminis d’execució pactats podia no complir-se.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Begues ha convocat aquest dimecres una reunió amb la Diputació de Barcelona, administració contractista de l’obra, i l’empresa adjudicatària dels treballs, integrada en el grup empresarial Dolmen.

En aquesta reunió, l’empresa ha exposat la situació interna que travessa i ha comunicat que està estudiant diferents opcions de futur. Respecte al contracte que té adjudicat a Begues, l’empresa ha manifestat la seva intenció de deixar l’obra i cedir-la a l’empresa que té subcontractada per a l’execució dels treballs. Aquesta segona empresa és la que ja ha estat executant les obres de reurbanització des de l’inici dels treballs, el passat mes de setembre, de manera que és coneixedora del projecte i de les característiques dels treballs.

En tot cas, aquesta cessió l’ha d’autoritzar la Diputació de Barcelona, que és l’administració titular de l’obra, i no es pot fer fins que no es completin uns tràmits legals. Un cop aquest fet es produeixi, els serveis jurídics de la Diputació estudiaran la viabilitat de la cessió, amb l’objectiu de reprendre els treballs amb la màxima celeritat.

Mentrestant, l’activitat a l’obra no s’atura per complet. En els propers dies s’estarà treballant en la retirada de restes d’obra, l’alliberament de cruïlles per a facilitar les entrades i sortides del veïnat, el condicionament de voreres i passos per a vianants i la cobertura de les rases.

Quan es produeixin noves informacions, l’Ajuntament de Begues les comunicarà públicament.

Darrera actualització: 14.12.2022 | 15:11