Dijous es presenta un projecte per una vellesa digna al Sauce

Dimarts, 6 de juny de 2023 a les 09:00

El projecte, impulsat per l'Ajuntament de Begues i l'ONGD Cooperació en Acció, proposa apadrinar una persona gran del Centro Integral del Adulto Mayor (CIAM) de la localitat nicaragüenca, tot ajudant a cobrir una part de les necessitats bàsiques d'aquestes persones.

Amb l’objectiu d’oferir un procés de vellesa digna a la gent gran del municipi nicaragüenc del Sauce, l’Ajuntament de Begues i l’ONGD Cooperació en Acció presentaran dijous al Centre Cívic El Roure (19 h) un projecte d’apadrinament de les persones residents al Centre Integral del Adulto Mayor (CIAM) del Sauce.

El projecte consisteix en l’aportació d’uns diners que es destinaran a cobrir la major part de les necessitats sanitàries, d’alimentació i d’higiene, entre altres, que necessiti la gent gran resident al CIAM, un equipament social que es va ajudar a construir des de Begues.

El CIAM és una institució dedicada a l’atenció a les persones grans del Sauce, tot oferint diverses activitats, programes i serveis que millorin la qualitat de vida de les persones que hi resideixen, especialment gent gran amb pocs recursos econòmics propis.

L’Ajuntament del Sauce s’ha fet càrrec d’una part del manteniment d’aquesta institució, juntament amb la feina de persones voluntàries com les Brigades Nicaragua organitzades de de Begues per Cooperació en Acció. Però el suport del consistori nicaragüenc s’ha vist en perill a causa de la crisi econòmica per la qual passa el país, agreujada pels efectes de la pandèmia de covid.

Municipis agermanats

Des del 2016, Begues ha destinat més de 50.000 euros a projectes solidaris al Sauce, a través de Cooperació en Acció i del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, entre els quals destaquen un parc infantil, una unitat maternoinfantil, diversos habitatges o una pista poliesportiva, entre altres.

Ambdós municipis estan agermanats des del 2019. El mateix any, el matrimoni fundador de Cooperació en Acció (Carme Bagó i Josep Maria Rodríguez) van ser nomenats fills predilectes del Sauce.

Darrera actualització: 05.06.2023 | 15:49