Diumenge se celebrarà l'Aplec de Bruguers

Dijous, 1 de juny de 2023 a les 09:00

En la tradicional trobada per Segona Pasqua, grups de cultura popular i tradicional de Begues i Castelldefels actuaran davant l’ermita de Bruguers entre les 9 i les 14 h.

Diumenge, 4 de juny, l'Ajuntament de Begues i el de Castelldefels organitzen un any més l'Aplec de Bruguers, en el qual participen grups de cultura popular d'ambdós municipis.

L'Aplec començarà a les 9 h amb una missa a l'ermita de Santa Eulàlia. A les 9.45 h hi haurà cant coral a càrrec de la Coral Montau, la Coral Germanor, la Coral Marinada i la Coral Margalló.

A les 11 h i davant l'esplanada de l'ermita es podrà gaudir de danses i balls tradicionals com el ball de cintes, de bastons, de gitanes infantils o de picarols, farcells i contes. També hi participaran les colles geganteres de Begues i Castelldefels, els grallers Toc de Vent i la Colla Castellera Els Encantats de Begues.

A les 13 h serà el torn de les sardanes, a càrrec de la Cobla Baix Llobregat – Principal de Collblanc. El punt final de l'Aplec serà un dinar de germanor davant l'ermita, a partir de les 14 h.

En honor a la Mare de Déu de Bruguers

L'Aplec de Bruguers vol commemorar el trasllat de la imatge de la Mare de Déu de Bruguers des d'un antic emplaçament destruït durant la guerra civil catalana del segle XV a la capella actual, situada al costat de la carretera de Gavà a Begues.

La imatge és venerada per les poblacions que formaven part de l'antiga baronia d'Eramprunyà que són Gavà, Castelldefels, Begues, Viladecans i Sant Climent de Llobregat.

Darrera actualització: 31.05.2023 | 11:08

Imatges