El 89,7% dels votants de Begues diu Sí a la independència de Catalunya en el referèndum

Dilluns, 2 d'octubre de 2017 a les 12:30

Amb una participació del 55,56%, els favorables a l'autodeterminació van ser majoritaris davant 187 vots a favor del No. La jornada va transcórrer amb normalitat en un Centre Cívic El Roure per on van passar milers de persones al llarg del dia.

El Sí es va imposar clarament a Begues en el referèndum celebrat ahir, 1 d'octubre, sobre l'autodeterminació de Catalunya. D'un cens de 4.995 electors, van votar-ne 2.775 (el 55,56%), més un centenar de fora del municipi que, aprofitant la fórmula de cens universal, es van desplaçar fins a Begues per votar. Del total, un 89,74% es va decantar pel Sí (2.580 vots), i un 6,5% pel No (187 vots). 61 vots van ser en blanc (2,12%) i 47 nuls (1,63%).

La jornada va transcórrer amb normalitat, de manera que centenars i centenars de persones van poder exercir el seu dret sense incidents al Centre Cívic El Roure, equipament que va obrir i tancar portes sense cap problema. El funcionament del referèndum va ser seguit per un observador internacional acreditat, el qual va donar fe de la correcta obertura del col·legi electoral i de la constitució de les meses.

A les vuit del vespre va començar l'escrutini, seguit massivament pels ciutadans i ciutadanes de Begues, que es va cloure amb una mostra de silenci i respecte pels centenars de ferits a causa de les diverses càrregues de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional que s'havien produït al llarg de la jornada a diversos punts del país. En conèixer-se el resultat de l'escrutini, els congregats van cantar els Segadors.

L'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, va voler agrair la participació de la ciutadania, com també la mostra de democràcia viscuda durant tot el dia, amb especial emoció per la força de la gent, veritable artífex d'una jornada altament democràtica on van confluir persones amb diferents formes de pensar, però amb un mateix objectiu: l'exercici lliure del seu vot. També va voler destacar especialment el paper dels voluntaris, els joves que van dormir la nit abans al Centre Cívic per garantir que aquest pogués obrir, i la gent gran i les famílies que es van bolcar en el bon esdevenir de la jornada.

Darrera actualització: 02.10.2017 | 12:18