El carrer Joan Maragall passarà a ser d'un sol sentit de la circulació

Divendres, 3 de febrer de 2023 a les 10:00

La mesura, reclamada pel veïnat del barri, té per objectiu pacificar el trànsit de la zona. Serà el punt de partida d'altres intervencions per millorar la mobilitat i la seguretat a la zona.

L'actuació al carrer Joan Maragall consistirà a reordenar l'espai de la calçada, deixant un carril de circulació de 3,5 metres amb pintura en ambdós costats que ampliarà la zona d'aparcament i permetrà una major seguretat a les persones que estacionin els vehicles i als vianants.

En el tram entre els carrers Prat de Llobregat i Saragossa, la direcció serà cap al centre del poble. Al tram entre Prat de Llobregat i el carrer Cal Frare, la circulació serà en direcció a Olesa.

Aquesta reordenació es produeix amb l'objectiu de pacificar la circulació del carrer, en el marc d'un estudi elaborat pel consistori sobre la mobilitat al barri, cercant millorar la seguretat i la funcionalitat de la xarxa viària d'aquesta zona. L'estudi especifica que el trànsit afectat per l'actuació podrà ser absorbit pels carrers de l'entorn, com Sant Eudald o el Camí Ral, sense suposar-ne un excés, ni tampoc afectarà el recorregut dels camions de recollida de les escombraries.

Més seguretat per a vehicles i vianants

El fet que els carrers perpendiculars a Joan Maragall siguin de doble sentit (Cal Frare, Prat de Llobregat i Saragossa) permet altres alternatives de moviment dels vehicles en aquest entorn, així com l'absorció d'un possible augment de la circulació a causa del desenvolupament futur de nous habitatges en les parcel·les sense edificar al carrer Joan Maragall. L'Ajuntament confia que la direcció única en aquest carrer permetrà ordenar millor el trànsit així com augmentar la seguretat de vehicles i vianants a les cruïlles.

Aquesta actuació esdevé la primera fase d'un seguit d'intervencions de millora de la mobilitat i la seguretat viària que s'aniran executant progressivament en els mesos vinents en diferents punts. Va ser presentada ahir al veïnat del carrer, en una reunió informativa amb l'alcaldessa, Mercè Esteve, el regidor de Mobilitat i Via Pública, Jordi Montaña, amb les explicacions dels tècnics responsables del projecte.

Darrera actualització: 03.02.2023 | 11:07