El CIPAG reprèn la ruta del Ferret, ara senyalitzada

Dimarts, 18 de maig de 2021 a les 09:00

L'Ajuntament i el CIPAG han col·laborat per dotar de senyalització els punts d'interès de l'itinerari del carst, que comptarà també amb plafons d'informació botànica i un panell panoràmic de tota la zona.

L'evolució de la pandèmia està permetent, poc a poc, anar recuperant determinades programacions, la represa d'alguns actes i el retorn a l'activitat d'algunes entitats de Begues, després de més d'un any suspeses a causa de la covid-19. És el cas de les visites guiades a la cova de Can Sadurní i la ruta del Ferret que, de la mà del CIPAG, tornen a posar-se en marxa.

En el cas de la ruta del Ferret, a més, es reprèn i amb novetats. I és que els punts d'interès de l'itinerari disposaran, a partir d'ara, d'elements de senyalització informativa que complementaran i ampliaran l'explicació que ja proporcionen els guies durant la ruta. L'Ajuntament de Begues està finalitzant aquests dies la instal·lació d'aquestes panells que se sumaran, a més, a un panell panoràmic i uns identificadors dels elements botànics elaborats pel CIPAG i el Centre d'Estudis Beguetans, amb aportació econòmica de l'AMB.

D'aquesta manera es potencia l'interès paisatgístic i històric d'aquesta ruta d'uns quatre quilòmetres i unes tres hores de durada en la qual es visiten els components d'un carst geològic i altres elements econòmics i històrics de Begues.

Per saber com vivia la gent del carst

Es tracta d'un total de 12 parades que mostren com vivien els primers pobladors de la zona en un terreny càrstic com el massís del Garraf. El carst és un tipus de terreny amb abundància de roques calcàries i que presenta nombroses dolines i avencs causats per l'erosió de l'aigua.

La ruta del Ferret es visita de forma guiada en sessions a càrrec del CIPAG cada segon diumenge de mes, per la qual cosa la següent està prevista per al 13 de juny, a les 10 h. Però els mesos de juliol i agost, la ruta es realitzarà de les 18 a les 21 h, amb l'objectiu d'evitar les hores de màxima calor. Les persones interessades a assistir-hi han d'enviar un correu electrònic a covacansadurni@gmail.com.

Darrera actualització: 31.05.2021 | 10:27

Imatges

Nous plafons a la ruta del Ferret Nous plafons a la ruta del Ferret Nous plafons a la ruta del Ferret