El parc metropolità de Begues començarà a ser una realitat al gener

Dimarts, 5 de desembre de 2017 a les 09:00

La primera fase dels treballs se centraran en qüestions com la creació de camins i la zona de joc infantil d'un espai plantejat com un laboratori d'aprenentatge a l'aire lliure per als més menuts, amb diversitat d'espècies i de vegetació però també amb zones d'esbarjo i de jocs. 

El pròxim mes de gener s'iniciaran les obres per a la creació del parc metropolità de Begues, ubicat entre els sectors de la Parellada i la Costeta i molt a prop del centre cívic. Aquest projecte neix directament de la participació ciutadana, ja que és una proposta sorgida del Consell Municipal d'Infants i que es desenvolupa a través de la col·laboració amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

El parc és en si mateix un petit laboratori d'aprenentatge a l'aire lliure per als més menuts, on es pot trobar diversitat d'espècies i de vegetació que es valoraran aprofitant els recursos que ofereix la Xarxa de Parcs Metropolitans de l'Àrea Metropolitana. A més, aquest serà un espai de connectivitat ecològica entre l'entorn urbà i els diferents entorns propers, com l'agrícola i el forestal.

En una primera fase es treballarà especialment en la creació dels camins lineals i les dreceres que travessaran el parc, i també s'hi realitzaran les actuacions necessàries per a disposar dels jocs infantils i els elements que s'espera que aportin un atractiu especial per als més joves. Entre aquests es troben els tobogans de grans dimensions i diferents jocs de corda tot creant un llarg circuit. Aquests elements han estat especialment dissenyats per a la seva integració ambiental en l'entorn del parc i per a oferir solucions d'entreteniment i oci imaginatiu i amb materials sostenibles.

D'altra banda, també gaudirem d'un espai per a la pràctica esportiva, amb itineraris per a caminar i córrer i aparells gimnàstics. A més, en diferents indrets del parc es podrà practicar la relaxació, el ioga o la meditació.

El finançament de l'AMB

Pel que fa a la despesa prevista, es compta amb un pressupost d'1.291.000 euros, dels quals l'Ajuntament n'aportarà 365.000 mentre que la resta anirà a càrrec de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a través de diferents vies de subvenció. Un cop finalitzat el projecte de construcció, l'AMB es farà càrrec de les despeses de manteniment, així com de la gestió integral del parc (vegetació, mobiliari, il·luminació, instal·lacions, paviments, etcètera), i promourà, publicitarà i dinamitzarà el parc mitjançant activitats.

En una fase posterior està prevista la creació d'un escenari amb grades a l'aire lliure, per a potenciar les activitats culturals, i la construcció d'una passarel·la sobre la riera que millorarà la connectivitat entre el Camí Ral des de la Barceloneta i el parc metropolità i el Centre Cívic El Roure.

Darrera actualització: 04.12.2017 | 10:19

Imatges

parc metropolita 01