El Ple municipal aprova les tarifes de la Llar d’Infants El Guinyol per al curs 2024-2025

Dimarts, 7 de maig de 2024 a les 09:00

La corporació municipal es va reunir en sessió extraordinària per aprovar també una modificació de crèdit i ratificar la suspensió temporal de part de l’articulat de l’Ordenança municipal de zones verdes per adequar-la a l’actual situació de sequera.

El Ple Municipal, reunit en sessió extraordinària aquest dilluns 6 de maig, ha sotmès a debat i votació la modificació de l’ordenança fiscal número 39, la que regula la taxa de prestació del servei de Llar d’Infants municipal.

Aquesta taxa ha estat congelada en els darrer sis cursos municipals, com a mesura presa en el seu moment per front a l’escenari inflacionista dels darrers anys i a les conseqüències econòmiques i socials que comportà la crisi sanitària de la COVID-19.

Segons el govern municipal “l’Ajuntament de Begues no ha escatimat esforços ni recursos durant tots aquests anys per seguir oferint aquest servei, de gran qualitat i molt ben valorat per les famílies usuàries, sense incrementar les taxes” Amb tot, l’increment del cost del servei durant aquests sis anys ha portat a plantejar enguany una revisió d’aquestes tarifes, amb l’objectiu de seguir fent sostenible el servei de manera coparticipada.

Així les coses, el Ple Municipal ha aprovat de forma inicial l’increment d’aquestes tarifes en un 4,9% per al curs 2024-2025, en la mateixa línia que el gruix de la resta de taxes de serveis, incrementades en aquest mateix percentatge el passat mes de desembre.

La modificació de l’ordenança també incorpora una nova tarifa en concepte de drets d’escolarització, per import de 50 euros, amb la finalitat de fer front a les despeses de caràcter administratiu i les altes a serveis que es generen en el moment d’inscripció per primer cop dels nens i nenes a la llar d’infants. Aquesta tarifa, que només es pagarà un sol cop en el moment d’inscriure l’infant per primer cop al centre, vol esdevenir també “una evidència del compromís de les famílies amb la Llar durant el procés de preinscripció, sens perjudici a la resta de famílies que tenen voluntat efectiva d’inscriure els seus fills o filles al servei”.

La votació va obtenir els suports dels grups municipals de Junts per Begues (JxB) i el Partit Socialista (PSC), i els vots en contra d’Esquerra Republicana (ERC), En Comú Podem (BECP), Partit Popular (PP) i la CUP.

Altres acords de la sessió

El Ple també va donar llum verda a la Modificació de crèdit número 5, a través de la qual es dota el pressupost municipal de 91.250 euros provinents del romanent de tresoreria per cobrir la inversió prevista inicialment per la Participació en els Ingressos de l’Estat (PIE). En tant que el govern central ha descartat aprovar els Pressupostos generals de l’estat per a l’any 2024, i prorrogar els de 2023, l’increment de transferències als ajuntaments que s’havia anunciat no arribarà fins l’any vinent. És per això que aquells projectes i inversions que s’havien previst finançar amb aquests diners es finançaran directament amb recursos provinents de l’excedent de tresoreria d’exercicis anteriors. Aquests mateixos diners es recuperaran l’any vinent, quan el Pressupost municipal de 2025 incorporarà l’increment de la PIE de 2024 i l’increment corresponent a 2025.

Van votar a favor d’aquest punt JxB, PSC i PP. Va votar-hi en contra ERC, mentre que BECP i CUP s'hi van abstenir.

Finalment el Ple també va ratificar el decret de suspensió temporal de part de l’article 16 de l’ordenança verda de Begues. Aquesta ordenança obliga les edificacions privades a substituir part de l’arbrat tallat a les seves finques, plantant nous exemplars. Això entra en conflicte amb les disposicions del Pla especial de sequera de la Generalitat, que prohibeix el reg de jardins. Donat que per poder plantar nou arbrat és necessari el reg regular dels arbres durant un termini aproximat d’un any, l’Ajuntament ha decidit suspendre temporalment l’obligació de plantar nous arbres mentre estigui vigent la fase d’emergència per sequera. Quan torni a estar permès el reg de jardins, les finques que hagin tallat arbres durant aquest període sí que estaran obligats a reposar-los.

La ratificació d’aquest decret va rebre els vots a favor de JxB, PSC, ERC, CUP i PP. Hi va votar en contra BECP.

Darrera actualització: 06.05.2024 | 19:44