El Ple Municipal aprova sis mocions en la seva sessió de maig

Divendres, 28 de maig de 2021 a les 10:00

La sessió plenària del mes de maig va aprovar sis mocions polítiques, quatre de les quals per unanimitat. La corporació també va aprovar la modificació del calendari de sessions dels òrgans col·legiats.  A partir del mes de juny, els plens es passaran a celebrar en dimarts.

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Begues ha acordat la modificació del calendari de sessions de les Juntes de Govern local, les Comissions Informatives i els Plens Municipals. Aquests òrgans passaran a celebrar-se en dimarts en comptes de dimecres, com es venia fent fins ara. Hi van votar a favor els grups municipals de JxCAT, CUP, BEC i la regidora no adscrita Marta Roig. S’hi van abstenir ERC, PSC i C’s.

En l’apartat de mocions, va prosperar per unanimitat la proposada pel grup municipal del PSC sobre seguretat en la circulació dels vehicles de mobilitat personal als carrils-bici. El text insta a fer "una revisió acurada de la xarxa de carrils-bici per tal de localitzar els possibles punts de risc", millorant la senyalització allí on calgui i emprendre accions informatives per tal que la ciutadania "conegui les normes establertes per a la circulació dels VMP".

També per unanimitat es va aprovar la moció presentada pel PSC sobre salut mental i covid-19. La declaració insta als governs estatal i català a disposar recursos i mitjans per al desenvolupament de programes i serveis per, entre d'altres aspectes, "atendre les problemàtiques de salut mental, així com generar xarxes de suport als serveis d'atenció primària per atendre els malestars de salut mental de la població general derivats de la crisis de la Covid-19".

JxCAT i la regidora no adscrita Marta Roig presentaven un text per reclamar al govern espanyol que els productes menstruals siguin considerats béns de primera necessitat. Es demana "reduir el tipus del 10% de l’IVA aplicat actualment al 4%" i alhora "que estiguin disponibles gratuïtament per a famílies vulnerables". La moció va prosperar per unanimitat.

El mateix sentit de vot va rebre una altra moció presentada per JxCAT i la regidora no adscrita Marta Roig de suport a la incorporació del permís de flexibilització menstrual i climateri a l’Ajuntament de Begues. La declaració posa de manifest "el Compromís d’aquest consistori en incorporar un permís laboral de flexibilització menstrual i climateri, de 8 hores mensuals recuperables durant els següents tres mesos, i dirigit a les dones treballadores d’aquesta institució, que necessitin acollir-se"

El grup municipal de la CUP duia a plenari l’aprovació d’una moció per a retre homenatge a la memòria d’Enric Valor i Vives. El text recull la "preocupació per l’estat de la llengua catalana al conjunt de la nació" tot reivindicant "la figura d’Enric Valor i Vives com una de les persones que sintetitza les aportacions culturals, gramaticals i lingüístiques que dibuixen el mapa complet de la nació". Es van adherir a la presentació de la moció el grup municipal de JxCAT i la regidora no adscrita Marta Roig. Va rebre els vots a favor JxCAT, ERC, CUP i Marta Roig. Van votar-hi en contra PSC i C’s, mentre que BEC s’hi va abstenir.

Finalment també la CUP defensava l’adhesió a la iniciativa de l’Associació Catalana pels Drets Civils per donar suport als encausats i encausades per les manifestacions a la Jonquera. S'insta "als òrgans judicials que cursin l'arxivament de la causa judicial contra els manifestants de la Jonquera del novembre de 2019, que posa en perill la llibertat d'expressió, de manifestació i de protesta, les quals són fonamentals en una societat veritablement democràtica". La presentació de la moció va sumar l’adhesió del grup municipal de JxCAT i la regidora no adscrita Marta Roig. Va rebre els vots a favor de JxCAT, ERC, CUP, BEC i Marta Roig. Van votar-hi en contra PSC i C’s.

El debat i argumentació dels diferents regidors i regidores en cada un dels punts de l’ordre del dia es podran seguir en la Videoacta de la sessió quan aquesta passi a disposició pública en el portal de reproduccions.

Darrera actualització: 31.05.2021 | 15:10