El Ple Municipal de març aprova cinc mocions

Dijous, 31 de de març de 2022 a les 09:00

La sessió celebrada aquest dimarts va servir per evidenciar el compromís municipal en àmbits de cooperació i solidaritat, finançament local, gestió de residus i gent gran. 

Ple Municipal, el d'aquest dimarts 29 de març, marcat per l'aprovació de diferents mocions. La primera d'elles, presentada pel grup municipal de JxCAT i la regidora no adscrita Marta Roig, va servir per manifestar el suport al poble d’Ucraïna, per la fi immediata de les agressions militars de Rússia contra la població civil ucraïnesa i la condemna més enèrgica contra els responsables polítics i militars russos, i en especial, del seu president Vladímir Putin. El text aposta per "la fi de les hostilitats de manera immediata i apostar per a l’establiment de negociacions i canals diplomàtics per resoldre el conflicte de manera pacífica i dialogada". Va rebre els vots a favor de JxCAT, ERC, PSC, C's i la regidora Marta Roig. S'hi van abstenir CUP i BEC. 

Els mateixos proposants portaven a debat, també, una moció per derogar la Llei de racionalització i sostenibilitat d’administració local (LRSAL). El text demana "al Govern espanyol que derogui de la Llei 27/ 2013 de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració local i provar una nova llei que doti als ens locals dels recursos econòmics necessaris perquè siguin sostenibles i amb capacitat d’atendre els serveis públics i de qualitat que els hi corresponen competencialment". Va prosperar amb els vots favorables de JxCAT, ERC, PSC, CUP i la regidora no adscrita Marta Roig. C's s'hi va abstenir. La regidora de BEC es trobava absent de la sala durant la votació d'aquest punt.

També es va sotmetre a votació una moció presentada per JxCAT i la regidora Marta Roig en defensa del cànon de residus a Catalunya. El text demana que "es blindi el cànon català tal com es coneix fins ara, un model de fiscalitat ambiental pioner, òptim i positiu, nascut de gran consens polític i social a Catalunya". Va rebre els vots a favor de JxCAT, ERC, CUP, BEC i la regidora Marta Roig. Hi van votar en contra PSC i C's.

Els grups municipals de JxCAT i CUP, amb l'adhesió de la regidora Marta Roig, van presentar al plenari una moció de la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el poble Sahrauí i de la Federació d’associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí en suport al dret d'autodeterminació del poble sahrauí. En aquest cas, el text reclama "al govern de l'Estat espanyol que rectifiqui de forma immediata el seu posicionament favorable a un pla d'autonomia del Sàhara Occidental". Alhora, li demana "que tingui una actitud proactiva favorable a la realització del referèndum d'autodeterminació del Sàhara Occidental, tal com li correspon com a potència administradora del territori". La moció va rebre els vots a favor de JxCAT, ERC, CUP, BEC i la regidora Marta Roig. S'hi van abstenir PSC i C's. 

Finalment, també va quedar aprovada la moció de JxCAT i Marta Roig de suport als dictàmens del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat. Uns dictàmens estructurats entorn a tres eixos: "La bretxa digital", "La sanitat que mereixem" i "La Llei de Gent Gran de Catalunya, més necessària que mai". Tots els dictàmens queden recollits en el document annexat a aquesta informació. L'acord va prosperar amb la unanimitat del conjunt de la corporació municipal.

La sessió celebrada dimarts també va servir per aprovar l'increment retributiu del 2% al conjunt del personal de l'Ajuntament de Begues. Aquest increment, acordat amb els delegats de personal, està previst en la Llei de Pressupostos generals de l'Estat i s'aplicarà amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener d'enguany. El punt va rebre el vot unànime de tots els grups municipals i de la regidora no adscrita.

El debat i argumentació política al voltant de cada punt es podrà recuperar a través de la Videoacta de la sessió, quan aquesta sigui aprovada i passi a disposició pública en el portal de reproduccions.

Darrera actualització: 05.04.2022 | 09:10