El Ple Municipal mostra el seu suport a Marcel Vivet i en favor de l’adhesió a l’Associació de Municipis per l’Energia Pública

Dijous, 29 de juliol de 2021 a les 09:00

La corporació municipal ha celebrat la sessió plenària ordinària del mes de juliol, després d’un Ple extraordinari que va servir per a debatre sobre el model de gestió del nou Centre de Prestació de Serveis a la Gent Gran.

La sessió del mes de juliol del Ple Municipal de l’Ajuntament de Begues va aprovar la moció presentada pel grup municipal de la CUP en suport a Marcel Vivet. El text rebutja “de forma rotunda i contundent la condemna de l'audiència provincial de 5 anys de presó i 2000 euros de multa” a aquest jove badaloní acusat de desordres públics i l’agressió a un mosso d’esquadra durant la manifestació de 2018 contra el sindicat Jusapol. La moció “demana al govern de la Generalitat de Catalunya que exigeixi a l’estat espanyol, i aquest alhora insti a la fiscalia de l’estat espanyol, el cessament de la repressió contra el moviment independentista”. Va rebre els suports dels grups municipals de JxCAT, ERC, CUP, BEC i la regidora no adscrita Marta Roig. Hi van votar en contra PSC i C’s.

També va prosperar, en aquest cas per unanimitat, la moció presentada per la CUP, amb l’adhesió de BEC i Marta Roig, per promoure l’adhesió de l’Ajuntament de Begues a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP). L’objectiu de l’adhesió és “poder desenvolupar accions per impulsar una transició a un model energètic just, democràtic i sostenible”.

La sessió també va servir, entre d’altres tràmits, per a designar per unanimitat les festes locals de Begues per a l’any 2022: seran els dies 20 de gener i 25 de juliol.

Ple extraordinari

Previ a la celebració del Ple ordinari de juliol, va tenir lloc un Ple extraordinari convocat a petició dels grups municipals d’ERC, C’s, CUP i BEC per debatre sobre el model de gestió del nou Centre de Prestació de Serveis a la Gent Gran de Begues. El contingut proposat es va tractar en forma de prec, de manera que no va produir-se cap posicionament de vot i la sessió va servir per escoltar els diferents punts de vista de cada formació sobre com s’ha de gestionar aquest nou servei municipal.

El debat es va poder seguir de forma íntegra a través de l’emissió en directe pel servei de Videoacta. Es podrà recuperar també en el portal de reproduccions un cop l’acta de les sessions passin a ser públiques.  

- Textos definitius de les mocions aprovades pendents de ser annexats a aquesta informació un cop certificats per la Secretaria Municipal-

Darrera actualització: 27.07.2021 | 23:41