El pressupost municipal incorpora 3 milions d’euros procedents del romanent de l’exercici anterior

Dijous, 14 de d’abril de 2022 a les 09:00

Els diners es destinaran a diferents projectes de millora, inversions i actuacions en tots els àmbits de gestió municipal.

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Begues, reunit en sessió extraordinària aquest dilluns 11 d’abril, ha aprovat una modificació de crèdit a través de la qual el Pressupost municipal de 2022 incorpora 3.073.707,68 euros provinents del romanent líquid de tresoreria de 2021. Aquesta incorporació es produeix un cop liquidat l’exercici anterior i té diverses procedències, com puguin ser les aportacions extraordinàries concedides per altres administracions en matèria de subvencions, projectes consignats de l’anterior exercici pendents d’executar o una major recaptació de la prevista en aquells impostos que són difícilment previsibles d’un any per l’altre, com l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres.

D’aquests 3 milions d’euros, un milió es destina íntegrament al desviament de la línia d’alta tensió fora del nucli urbà de Begues. Amb el projecte de Red Eléctrica (REE) en exposició pública i el conveni amb l’Ajuntament en fase de negociació, el govern municipal segueix consignant partides per poder fer front a l’inici de les obres de desviament de la línia. La dotació d’aquesta partida econòmica permetrà donar compliment al calendari de negociació amb REE i disposar ja d’una reserva d’1.670.000 euros per fer front a un projecte llargament reclamat per la ciutadania beguetana. 

L’altra despesa destacada, 402.996 euros, es destina a donar compliment a una sentència judicial en favor d’ENAIRE, mitjançant la qual l’Ajuntament de Begues ha de retornar a l’empresa la quantitat que aquesta havia pagat prèviament en compliment d’una sentència anterior.

L’import restant es destina a diferents actuacions de millora, inversions i projectes municipals.

Gairebé 550.000 euros aniran a parar a actuacions de millora en equipaments municipals, amb inversions en el Pavelló Jaume Viñas Pi, a la Piscina Municipal i en d’altres espais de la Zona Esportiva, així com a l’edifici de l’Ajuntament, al Centre Cívic El Roure, a la Llar d’Infants El Guinyol i a l’Escola Sant Cristòfor.

Prop de 200.000 euros es destinaran a polítiques de sostenibilitat i estalvi energètic. S’invertirà en carregadors per a vehicles elèctrics, tecnologia Led, plaques fotovoltaiques i biomassa.

La millora de l’espai públic s’emporta 295.500 euros, amb intervencions d’asfaltatge, renovació de voreres, senyalització i mobilitat, jardineria, neteja de rieres, entre d’altres.

102.600 euros van a parar a polítiques de benestar i acció social, amb aportacions destinades a Serveis Socials, transport adaptat, emergència social, entre d’altres. 120.000 euros es consignen per a actuacions en els àmbits de Cultura, Educació, Joventut, Esports o serveis a les entitats.

69.000 euros es destinaran a accions de desenvolupament econòmic, programes de promoció del comerç i l’ocupació, així com actuacions en matèria de patrimoni i turisme, entre les quals destaca la creació d’una estació d’autocaravanes.

Finalment cal destacar els  95.000 euros que es destinen a polítiques digitals, amb millores de connexió a la xarxa de fibra òptica municipal, actuacions de ciberseguretat i serveis de gestió tecnològica.  

La proposta d’aquesta modificació de crèdit va prosperar amb els vots a favor del grup municipal de JxCAT i la regidora no adscrita Marta Roig. Van votar-hi en contra ERC, C’s, CUP i BEC, mentre que el PSC s’hi va abstenir.

L’exposició de fets i l’argumentació dels sentits de vot es podrà seguir en la videoacta del Ple, quan aquesta quedi aprovada i passi a disposició pública al portal de reproduccions.

Darrera actualització: 13.04.2022 | 14:49