El projecte artistic Un pont d'art vigent obre l'any del desè aniversari amb noves exposicions al Lina Font

Dilluns, 29 de gener de 2024 a les 09:00

Fins a finals de febrer, l'Espai Expositiu Lina Font acull una sèrie de gravats de Lourdes Figuera. L'espai del Centre Cívic El Roure serà l'escenari de quatre mostres artístiques al llarg de l'any d'un projecte nascut de la col·laboració entre l'Ajuntament de Begues i el Centre Experimental de les Arts de Vallgrassa que enguany compleix deu anys.

Ja es pot veure a l’Espai Expositiu Lina Font la primera mostra de l’any del projecte artístic de Begues Un pont d’art vigent, el qual celebra enguany el desè aniversari. Es tracta d’un recull d’obres de l’artista barcelonina Lourdes Figuera, el qual es podrà visitar fins a finals de febrer.

L’obra de Figuera exposada a Begues consisteix en diversos gravats fets amb diverses tècniques com la serigrafia o l’aiguatinta, entre altres, inspirats en tècniques d’avantguarda com l’expressionisme, l’informalisme o l’abstracció de caràcter oriental. El 16 de febrer, a les 18 h, hi haurà una visita comentada a l’exposició i una rebuda a Figuera.

De març a abril, l’Espai Expositiu Lina Font acollirà la mostra Dos camins, de la creadora artística de Barcelona Marta Cots. Es tracta d’un recull d’imatges en blanc i negre que mostren l’equilibri i la integració del cos humà, nu, amb la natura. La mostra es pot veure fins al 28 de gener al Centre Experilmental de les Arts de Vallgrassa.

De juliol a setembre es podran veure al Lina Font els collages de Charo Gálvez, una sèrie de composicions abstractes amb línies i bandes verticals. L’artista visual de Torrelles de Llobregat, ha fet les obres amb cintes adhesives de diferents tipus, amb les quals crea ritmes i dibuixa espais arquitectònics.

El darrer trimestre de l’any serà per a les pintures de Tomàs Morell. L’artista barceloní es caracteritza per uns dibuixos de persones en els quals explora aspectes com el gènere, la sexualitat, la feminitat, la masculinitat o les desigualtats socials. Tot amb humor, ironia i, fins i tot, un punt grotesc.

Acostar les arts plàstiques contemporànies a la ciutadania

Un pont d’art vigent va néixer de la col·laboració entre l’Ajuntament de Begues i el Centre Experimental de les Arts de Vallgrassa per acostar a la ciutadania algunes de les arts plàstiques contemporànies.

Des de la seva creació, el projecte artístic s’ha consolidat amb una programació estable i de qualitat de quatre exposicions anuals a l’Espai Expositiu Lina Font. A més, cada autor o autora que hi exposa dona una obra al fons artístic Lina Font.

Darrera actualització: 19.01.2024 | 14:58