El xef Oriol Ivern inaugura la Festa Major amb la lectura del pregó

Divendres, 23 de de juliol de 2021 a les 11:00

El pregoner va destacar els seus intents frustrats de convertir-se en un bon beguetà al mateix torn que va lloar el dinamisme de les entitats i de la gastronomia local. Ivern va estar acompanyat de l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, i de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs.

El xef beguetà Oriol Ivern va encetar oficialment ahir al vespre la Festa Major amb la lectura del pregó des del balcó de l'Ajuntament. Ivern va estar acompanyat de l'alcaldessa, Mercè Esteve, i de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs.

Esteve va ser l'encarregada de presentar l'acte i de donar la benvinguda a les persones assistents. Després de lamentar el fet d'haver-se suspès diverses activitats de la Festa Major o d'haver-se'n modificat alguns horaris per culpa de la covid-19, l'alcaldessa va agrair a les entitats locals haver-se adaptat a les restriccions causades per la pandèmia.

Al seu torn, el xef Oriol Ivern va iniciar el pregó adreçant-se a la població "d'un lloc on és més fàcil ser feliç", tot i que ell va definir-se com a "beguetà fracassat". Així, va repassar alguns capítols de la seva vida on va intentar participar de la vida esportiva o social del municipi sense gaire èxit, segon ell mateix.

Aquest repàs, però, li va servir a Ivern per lloar el dinamisme de les entitats de Begues, siguin esportives, juvenils o culturals, a més de destacar l'hostaleria local, amb "restaurants excepcionals i exitosos que fan que la gastronomia de Begues sigui un referent".

"Compartir i gaudir compartint aficions, cultura, música, art o esport és quelcom que porteu a la sang", va subratllar Ivern, qui també va remarcar que els seus pares "sí que han reeixit en el noble art d'exercir de beguetans". Malgrat aquest sentiment de ser un beguetà fracassat, Ivern va assegurar que "seguiré persistint per aconseguir-ho".

Laura Borràs, beguetana d'adopció

L'acte el va cloure la presidenta del Parlament, Laura Borràs, qui va mostrar la seva satisfacció per ser la primera persona a ocupar aquest càrrec que era convidada a la Festa Major de Begues. Borràs va demanar ser "beguetana d'adopció" i va destacar els vincles que manté amb gent de Begues especialment en els àmbits de la cultura i la gastronomia.

La presidenta del Parlament va finalitzar la seva breu intervenció desitjant que l'any vinent es pugui celebrar una Festa Major normal, "on puguem tocar-nos, abraçar-nos, veure'ns... i que siguem totalment lliures".

Darrera actualització: 23.07.2021 | 10:47