Els actes tradicionals de Nadal tornen a Begues

Dilluns, 13 de de desembre de 2021 a les 09:00

Si l'evolució de la pandèmia de la covid ho permet, el municipi recuperarà activitats com el tió de Nadal, el concert de la Coral Montau, la Cavalcada dels Reis d'Orient o la festa de Cap d'Any, entre altres.

Els actes tradicionals de Nadal a Begues tornen al carrer. L'encesa de les llums de Nadal, el passat 3 de desembre, va donar el tret de sortida a unes festes que, si l'evolució de la pandèmia de covid ho permet, recuperarà l'essència dels anys passats.

Dissabte vinent, 18 de desembre, el centre del municipi (passeig de l'Església i places Camilo Riu i de l'Ateneu) acolliran la Fira de Nadal, on es podran trobar des de degustacions, productes d'artesania i nadalencs d'una part de l'activitat econòmica de Begues, música i activitats infantils.

El mateix dia, el Grup Sardanista de Begues organitzarà una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona (passeig de l'Església, 11.30 h), mentre que la Coral Montau oferirà el tradicional concert de Nadal a l'església de Sant Cristòfol (17.30 h).

Tió de Nadal al passeig de l'Església

Una altra activitat molt esperada que retorna és el tió de Nadal. Els infants de Begues podran fer cagar el tió aquest diumenge al passeig de l'Església (12 h), una activitat que estarà amenitzada pel grup Farsants. Els infants també podran gaudir dels inflables i jocs que trobaran a la plaça Camilo Riu del 23 de desembre al 5 de gener.

També per als més petits de Begues, el 23 de desembre la Biblioteca La Ginesta acollirà una Hora del conte especial Nadal amb Els Mags perduts a càrrec del Cargol Barbut (17.30 h). Cal inscripció al web de l'equipament cultural.

L'endemà, a l'església de Sant Cristòfol s'oficiarà una missa de vigília on participarà la Coral Montau (19 h), i el 26 de desembre tornarà la pujada al cim del Montau (10 h, des de la Zona Esportiva Municipal), organitzada aquest cop per persones voluntàries i l'Ajuntament de Begues.

El 31 de desembre, darrer dia de l'any, l'home dels nassos visitarà el municipi acompanyat pel grup Xarop de Canya (12 h). I, ja de matinada, al Club de Begues hi haurà la festa de Cap d'Any, la qual estarà amenitzada per un dj resident beguetà.

Els Reis d'Orient, en cotxes clàssics

Els primers dies del 2022 estaran plenament bolcats amb l'arribada dels Reis d'Orient. Així, l'1 de gener es recolliran cartes per Ses Majestats al passeig de l'Església (18 h), i el 4 de gener serà el torn dels paquets a l'Escorxador (de 10 a 22 h). Ambdós actes estan organitzats per Joves pel Nadal.

La mateixa entitat organitza la Cavalcada dels Reis d'Orient, la nit del 5 de gener. Enguany hi haurà un acte de rebuda davant l'església de Sant Cristòfol on tots els infants que ho vulguin s'hi podran acostar per saludar-los. Prèviament hauran rebut la clau màgica a l'Ajuntament i en acabar la rebuda continuaran la Cavalcada en cotxes clàssics per diversos carrers del poble.

Podeu veure totes les activitats previstes a Begues en el programa de Nadal adjunt.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 12:38