Els Encantats de Begues celebren diumenge el desè aniversari del bateig com a colla castellera

Dimarts, 11 d'abril de 2023 a les 09:00

L'entitat fa una crida a tothom qui hagi vestit la camisa verd fosc per participar en la diada castellera que tindrà lloc al passeig de l'Església a partir de les 12.30 h.

Diumenge, 16 d'abril, la colla castellera Els Encantats de Begues celebrarà una diada especial amb motiu del desè aniversari del bateig de la formació i per a la qual fa una crida a tothom qui algun cop hagi vestit la camisa verd fosc de la colla (12.30 h, passeig de l'Església).

La jornada històrica del bateig com a colla castellera va tenir lloc el 13 d'abril del 2013 a Begues. Acompanyats per les colles padrines de Barcelona i Castelldefels, Els Encantats van aconseguir descarregar un tres de sis.

La formació beguetana encara era considerada una colla en formació per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, entitat que havia acceptat Els Encantats com a membres aquell mateix gener. Abans, però, ja havien actuat a Begues en actes com l'Onze de Setembre o la Festa Major d'Hivern.

Després del bateig, la colla beguetana va iniciar una sèrie d'actuacions arreu de Catalunya i també en els principals esdeveniments festius locals. Fins que el novembre del 2014 la Coordinadora va acceptar la formació com a colla de ple dret, després d'haver aixecat més de 70 castells a plaça.

Begues, plaça castellera de nou

Una de les fites importants de la colla va ser convertir Begues en una plaça castellera de nou. Va ser el 26 de juliol del 2015, en una diada en la qual van participar més de 2.000 persones i on els Castellers de Barcelona van aixecar un tres de nou amb folre. També van ser presents els Castellers de Castelldefels i la Jove dels Xiquets de Valls.

En aquella jornada històrica Els Encantats de Begues van aixecar un tres de set, un quatre de sis amb agulla, una torre de sis i un pilar de cinc.

El reconeixement dins el món casteller de la colla de Begues va tenir com a premi la celebració de la 23a Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat, el novembre del 2017, un esdeveniment que va comptar amb la participació d'una desena de formacions de la comarca.

Al llarg d'aquests deu anys, la colla castellera Els Encantats de Begues s'ha convertit en una de les entitats locals amb més participació, imprescindible en tots els esdeveniments festius i culturals del municipi i organitzadora d'actes populars com la quina de Nadal.

A través d'aquest escrit, Els Encantats de Begues volen fer públic un agraïment a tota la població.

Darrera actualització: 11.04.2023 | 10:02