Els pòdcasts sobre la prevenció en l'abús de les pantalles, a l'abast de les famílies

Divendres, 17 de novembre de 2023 a les 09:00

A alacarta.radiobegues.cat es poden escoltar els tres pòdcasts enregistrats amb motiu de la Setmana per al bon ús de les pantalles que, en el marc del Pla Local de Prevenció de les Addiccions, es va fer entre el 16 i el 22 d'octubre.

Arran del debat encès recentment entre les famílies i les comunitats educatives catalanes sobre l’accés al mòbil als menors de setze anys, a l’Ajuntament de Begues ja vam abordar el tema en la Setmana per al bon ús de les pantalles digitals.

En el marc del Pla Local de Prevenció de les Addiccions, del 16 al 22 es van organitzar una sèrie de xerrades i tallers adreçades a col·lectius específics (famílies, alumnat i personal educador) amb la intenció de distingir entre l’ús i l’abús d’aquestes tecnologies.

A més, l’estudi de Ràdio Begues es va posar a disposició de professionals en la matèria per a l’enregistrament de tres pòdcasts on es donaven les claus per esbrinar el grau d’addicció a les pantalles i com fer-hi front.

Els pòdcasts, que es poden trobar en línia a alacarta.radiobegues.cat, són protagonitzats per Marta Ollé, pedagoga especialista en neuroeducació; Sira Díaz, psicòloga i doctora en psiquiatria; i Ferran Samaniego, terapeuta del Centre Montau.

Marta Ollé desgrana com afecta l'ús de les pantalles digitals en l'aprenentatge dels infants; Sira Díaz desvetlla com diferenciar entre un ús i un abús de les pantalles digitals; mentre que Ferran Samaniego exposa els perills de l'addicció a les pantalles digitals amb l’exemple d’una persona que ha patit aquesta addicció.

Darrera actualització: 15.11.2023 | 11:26