Entra en vigor el nou servei de neteja viària, amb millores destacades

Divendres, 15 d'octubre de 2021 a les 09:00

Es reorganitzen horaris i s’amplien equips per adequar-los a les necessitats actuals, tot prioritzant neteja de parcs, embornals i recollida de residus canins.

L'Ajuntament de Begues ja ha adjudicat el nou contracte de neteja de la via pública. Es tracta d'un contracte que inclou millores importants respecte al servei que es prestava fins ara i que vol donar resposta a les necessitats actuals del municipi, les quals han canviat a causa de l'augment de població i dels nous hàbits d'ús de l'espai públic.

Les principals modificacions del nou contracte respecte l'anterior seran:

  • L'augment de la presència d'equips de neteja al carrer, tant als matins com a les tardes.
  • La creació d'equips específics per a buidar papereres, de desbrossada i un altre per a les zones no urbanitzades.
  • La intensificació i millora en la recollida de residus canins i la neteja i el manteniment dels embornals.

A més, es reorganitzen els treballs de neteja de les vies principals del municipi per evitar executar la tasca en hores puntes i, per tant, no afectar el trànsit rodat. Tots els vehicles i la maquinària seran nous i es prioritzaran els combustibles alternatius i les tecnologies elèctriques.

Ús eficient de les tecnologies digitals

Els equips de neteja treballaran amb un sistema de telecomunicacions intern que els permetrà avisar directament l'Ajuntament de les incidències que detectin i que no siguin del seu àmbit d'actuació (com arbres caiguts a la via pública o abocament incontrolats, per exemple).

En aquest sentit, els equips disposaran d'uns aparells mòbils amb els quals podran enregistrar les incidències a través de fotografies i de la geolocalització. Amb aquest darrer aspecte s'elaboraran mapes dels punts que requereixin actuacions preventives o de la modificació del servei en funció de les necessitats globals del municipi.

El nou contracte estableix també que l'empresa adjudicatària tindrà la maquinària a Begues, en una nau on, en línia amb la filosofia d'ús de l'energia sostenible, s'instal·laran plaques fotovoltaiques. A més, l'empresa obrirà una borsa de treball a través del Servei Local d'Ocupació de l'Ajuntament.

Darrera actualització: 14.10.2021 | 11:07