Es flexibilitza la restricció de les cremes agrícoles

Dimarts, 3 de gener de 2023 a les 09:00

Una modificació de la Llei aprovada a l'abril pel govern espanyol permet fer cremes agrícoles a les explotacions agràries que tinguin menys de 50 treballadors i un volum de negoci inferior als deu milions d'euros.

Es flexibilitza la restricció de les cremes agrícoles que marca la Llei de residus i sòls contaminats per una economia circular, aprovada pel govern espanyol a l'abril. L'objectiu de la normativa era el de potenciar l'aprofitament i el reciclatge de les restes vegetals.

De fet, la Llei només permetia fer la crema dels residus generats a l'entorn agrari per motius fitosanitaris o per la prevenció d'incendis forestals, i calia demanar un permís excepcional al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Recentment, s'ha donat llum verda a una modificació de la Llei per la qual es permet fer cremes agrícoles a les explotacions agràries que tinguin menys de 50 treballadors i un volum de negoci inferior als deu milions d'euros.

Tot i això, les explotacions agrícoles, ramaderes i silvícoles continuen subjectes a la normativa en matèria de prevenció d'incendis. Per aquest motiu, hauran de comunicar la crema de restes vegetals entre el 16 d'octubre al 14 de març, com era habitual abans de l'aplicació de la Llei.

Darrera actualització: 02.01.2023 | 10:36