Es posa en marxa el procés d'elaboració del Pla d'Igualtat 2023-2027

Divendres, 27 de gener de 2023 a les 09:00

Ja està treballant la comissió que ha de copsar les visions del poble sobre igualtat i elaborar-ne un document amb actuacions per a quatre anys.

Ja està en marxa la redacció del Pla d'Igualtat Comunitari de Begues 2023-2027, un document estratègic per establir les accions municipals en matèria d'igualtat de gènere per als pròxims quatre anys.

El 14 de desembre es va constituir la comissió tècnica que s'encarregarà de fer-ne el seguiment intern i l'avaluació de les diferents fases d'aquest segon pla local d'igualtat de gènere de Begues.

La redacció del Pla d'Igualtat de Begues s'estructura en tres fases. La primera d'elles serà una diagnosi de la situació, la qual consistirà en l'anàlisi del municipi i de les accions dutes a terme en clau de gènere i que es presentarà el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a l'Escorxador.

En aquesta primera fase s'estan realitzant entrevistes a persones de sectors clau com l'esport, la cultura, l'educació, la salut o la joventut. I també hi haurà un procés participatiu obert a tota la ciutadania que s'anunciarà aviat.

Les persones interessades a participar en aquest procés o enviar suggeriments entorn de la igualtat, ho poden comunicar al correu begues.dona@begues.cat o al telèfon 667 864 670.

Fases segona i tercera

La segona fase consistirà en l'anàlisi de les dades recollides i la redacció del Pla, que serà avaluat i aprovat per la comissió d'igualtat, formada per responsables de diferents serveis municipals i àrees de l'Ajuntament de Begues.

Finalment, la tercera fase consistirà en l'elaboració del pla d'acció, document que especificarà els objectius i el termini de consecució de les mesures plantejades i serà avaluat de forma participativa i oberta a la ciutadania.

Un treball que, des de la transversalitat i la participació, ajudarà a Begues a avançar encara més com a municipi igualitari i lliure de violències masclistes.

Darrera actualització: 26.01.2023 | 15:01