Exposicions, contes i tallers per celebrar a Begues el Dia Internacional de les Dones

Dilluns, 5 de març de 2018 a les 10:00

Els actes començaran a les dotze del migdia amb la lectura del manifest reivindicatiu de la jornada a càrrec de l'alcaldessa, Mercè Esteve. Tot seguit es visitarà l'exposició que hi ha al passeig de l'Església. Per la tarda, a la Biblioteca La Ginesta es realitzarà un Hora del Conte especial que finalitzarà amb un pilar de dones dels Encantats de Begues.

Begues es bolcarà un any més amb la celebració del Dia Internacional de les Dones, dimecres 8 de març. Els actes començaran a les dotze del migdia a la plaça de l'Ajuntament, on l'alcaldessa, Mercè Esteve, llegirà el manifest reivindicatiu de la jornada. Tot seguit es realitzarà una marxa fins al passeig de l'Església. Allà es llegiran els textos de l'exposició 'Paraules descalces. Dones fent pau'.

Es tracta d'una proposta de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) realitzada pel fotògraf Dani Lagartofernández, el qual ha fotografiat 13 dones compromeses amb la pau i el respecte dels drets humans a Israel i Palestina. Totes apareixen amb els peus nus, com a metàfora del seu posicionament honest i directe en la realitat que els ha tocat viure. La mostra es podrà visitar fins al 19 de març.

El mateix 8 de març, la Biblioteca La Ginesta posarà el seu gra de sorra en la celebració del Dia Internacional de les Dones amb l'activitat de L'Hora del Conte, a càrrec de Gates Gatunes. Sota el títol 'Conte va, conte ve!', es tracta d'una proposta d'històries adreçades a infants a partir de 4 anys amb l'objectiu de trencar els prejudicis de gènere. En acabar i a l'exterior del recinte, les noies de la colla castellera dels Encantats de Begues realitzarà un pilar.

Conscienciació als centres educatius

Relacionats també amb el Dia Internacional de les Dones s'han organitzat una sèrie de tallers i xerrades per als centres educatius de Begues. Per a l'alumnat i les famílies de primària hi ha prevista una activitat anomenada 'Estereotips de gènere', mentre que per a l'alumnat de secundària hi ha previstos els tallers 'Si m'estima, em donarà el seu password' (per a tercer d'ESO) i 'L'amor és un embolic' (per a segon d'ESO).

Paral·lelament, a l'Aula Polivalent del Centre Cívic El Roure s'estan portant a terme els tallers de narrativa del Premi Delta. És una activitat adreçada especialment a dones i està conduïda per Silvana Vogt, directora literària de la llibreria de Sant Just Desvern Cal Llibreter i autora de la novel·la 'La mecànica de l'aigua'. Els tallers es realitzen durant els tres primers divendres de març i abril.

Darrera actualització: 06.03.2018 | 09:12