Hostaleria, equipaments esportius i Biblioteca tornen a obrir a partir d'avui

Dilluns, 23 de novembre de 2020 a les 09:00

Segons la primera fase de la reobertura progressiva d'activitats aprovada per la Generalitat, avui es recupera l'activitat en alguns sectors però amb restriccions en l'aforament i amb condicions de seguretat entre clietela o persones usuàries.

A partir d'avui dilluns, 23 de novembre, ja poden obrir els bars i restaurants, els equipaments esportius i alguns espais culturals de Begues. Així ho permet la primera fase del pla de reobertura progressiva aprovat pel Procicat, que es revisarà cada quinze dies i que avançarà a la següent fase en funció de l'evolució de la pandèmia.

En aquesta primera fase, doncs, els bars i restaurants de Begues poden obrir de les 6.00 h a i fins a les 21.30 h. Els interiors han de complir un aforament d'un 30% amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre taules.

Les taules, a més, no podran superar els 4 comensals (a excepció de grups bombolla). A les terrasses també s'ha de mantenir la distància de 2 metres i el nombre de persones per taula o agrupació de taules. El lliurament de menjar a domicili es manté fins a les 23 h i la recollida fins a les 22 h.

L'esport i part de la cultura, també

Les instal·lacions de la Zona Esportiva Municipal també obren portes, però només per a entrenaments amb un aforament del 50% a l'aire lliure i del 30% a l'interior, però sense fer ús dels vestidors. Les competicions continuen suspeses.

Pel que fa a la Piscina Municipal, es reobre amb un aforament del 50% en instal·lacions exteriors (pistes de pàdel, tenis i frontó) i del 30% en interiors (piscina, gimnàs i activitats dirigides). Cal, però, demanar cita a través de l'aplicació Mi club online. A diferència de la Zona Esportiva Municipal, els vestidors sí estan habilitats per a les persones usuàries de la piscina.

Respecte als equipaments culturals, la Biblioteca La Ginesta reobre amb un aforament del 50%, igual que les sales de cinema, els teatres i els museus amb un màxim de 500 persones. Els equipaments cívics, com és el cas del Centre Cívic El Roure, encara no estan autoritzats a acollir activitats presencials en aquesta primera etapa de la reobertura estipulada per la Generalitat. Els parcs infantils poden obrir fins a les 20 h. Les activitats extraescolars també estan permeses, amb un màxim de 6 alumnes.

A més, el comerç, els mercats ambulants, els actes religiosos i les cerimònies civils poden obrir amb un 30% de l'aforament. En canvi, no es poden fer congressos, fires o actes similars. També continua vigent el toc de queda nocturn i el confinament municipal durant els caps de setmana.

Per a més informació sobre els trams de la reobertura progressiva, consulteu el Canal Salut.

Darrera actualització: 23.11.2020 | 07:47

Imatges

Descarregueu les imatges per a una lectura millor Descarregueu les imatges per a una lectura millor