Identificat el presumpte autor de destrosses en els sistemes de seguretat del Mur

Dilluns, 30 d'agost de 2021 a les 09:00

La ràpida actuació policial i les imatges de les càmeres de vigilància han permès identificar el presumpte autor de les destrosses, a qui se li obriran diligències penals per un delicte de danys.

Els fets van tenir lloc la nit de dimarts a dimecres de la setmana passada. A les 4.20h de la matinada la Policia Local de Begues va rebre avís de sabotatge al sistema d’alarmes instal·lat al Mur. Pocs minuts després una patrulla es va personar al lloc dels fets on es va localitzar un vehicle amb un únic ocupant, un home de 22 anys de nacionalitat espanyola.

La patrulla va comprovar que s’havia sabotejat la instal·lació de seguretat i s’havia accedit al recinte causant múltiples desperfectes en el sistema. La Policia Local li va prendre les dades i el va deixar marxar.

Un cop s’han recuperat les gravacions de les càmeres s’ha pogut identificar el jove, a qui se li atribueix l’autoria dels fets. Se li imputa un delicte de danys per valor de prop de 1.000 euros: el cost de reparació i reposició de les càmeres, alarmes, sensors de moviment i cablejat destrossats. La denúncia es tramitarà per la via penal.

Mesures per prevenir actes vandàlics

Amb l’objectiu de garantir la seguretat de persones i béns públics i privats, l’Ajuntament de Begues disposa de càmeres de videovigilància i sistemes de seguretat en diferents vies i espais públics del municipi.

Sistemes de seguretat com el del Mur es troben també en instal·lacions com la Zona Esportiva, el Centre Cívic o l’Ermita de Santa Eulàlia, entre d’altres. Com s’ha comprovat en aquest cas, esdevenen una bona eina al servei de la tasca de vigilància i seguretat que efectua la Policia Local.

A més, l'Ajuntament està incrementant el nombre de càmeres dotades amb lectors de matrícules per a disposar-ne en tots els accessos al poble, així com en llocs estratègics dels accessos als diferents barris, amb una inversió de 42.000 euros en una primera fase. Aquests sistemes faciliten la tasca de la Policia Local a l’hora d’identificar vehicles en casos de robatori o d’altres fets delictius, alhora que esdevenen mitjà de prova per a interposar les denúncies corresponents.

Darrera actualització: 27.08.2021 | 17:40