Instal·lada al nucli urbà de Begues una estació meteorològica homologada

Dijous, 7 d'octubre de 2021 a les 09:00

L'aparell està situat al terrat de les dependències de la Policia Local. Les dades que ofereix es poden consultar públicament en temps real a internet.

Begues ja compta amb una estació meteorològica homologada al nucli urbà. L'aparell, fruit d'una inversió municipal de 5.400 euros, està instal·lat al terrat de les oficines de la Policia Local. Les dades que registra es poden consultar públicament en temps real a internet.

A banda de les dades meteorològiques bàsiques (velocitat i direcció del vent, temperatures o intensitat de la pluja, entre altres), l'estació també disposa de sensors per captar la radiació solar i els rajos ultraviolats.

Amb aquesta estació, l'Ajuntament de Begues podrà disposar de dades acumulades representades en més de 80 gràfics diferents i configurar diverses alarmes simultànies per avisar de perills de vents forts o pluges intenses, entre altres fenòmens.

Informes per a les asseguradores

L'anemòmetre i el pluviòmetre homologats d'aquesta estació permetran a les persones afectades per conseqüències derivades de situacions meteorològiques adverses (ventades, inundacions o altres) poder demanar informes per presentar a les companyies asseguradores. Aquests informes s'hauran de demanar a l'Ajuntament a través de la via electrònica que s'habilitarà.

La informació que atorgui aquest aparell, ubicat al nucli urbà de Begues, podrà ser complementada per les que ofereix l'estació del Rascler, situada al Parc del Garraf i integrada en la Xarxa d'Estacions Meteorològiques Automàtiques, la qual fins ara era l'única que es podia fer servir com a referència oficial al nostre municipi.

Darrera actualització: 07.10.2021 | 09:04