Junts per Catalunya guanya les eleccions municipals a Begues

Dilluns, 27 de maig de 2019 a les 09:00

La llista encapçalada per l'actual alcaldessa, Mercè Esteve, millora els resultats de l'anterior mandat i augmenta fins a 6 el nombre de regidors i regidores. En segon lloc, Esquerra Republicana, que passa de 2 a 3 regidories. Entren al consistori el PSC, C's i la CUP amb 1 regidor cada un. Begues en Comú perd suports i es queda amb 1 regidora.

Junts per Catalunya ha estat la formació guanyadora de les eleccions municipals a Begues. Ha augmentat en vots (1.347) i percentatge (36,33%) respecte el mandat anterior i se situa a 1 regidor de la majoria absoluta. La llista encapçalada per Mercè Esteve ha obtingut 6 regidors/es i dobla en representació i vots a la segona força municipal, Esquerra Republicana de Catalunya (17,48%). La llista que obre Jaume Olivella millora resultats i comptarà amb 3 regidors durant el proper mandat.

La resta del plenari el conformaran 4 regidors de 4 formacions diferents, tres de les quals s'estrenen al plenari: el PSC de Benito Navarro, que entra al consistori com a tercera força (9,49%); C's, amb Teresa García (8,93%) i la CUP amb Maria Casadevall (8,25%). Begues en Comú manté representació però perd la meitat de suports (7,36%) i es queda amb 1 regidora, Guayarmina Saavedra.

Les formacions independents Gent de Begues, Tot x Begues i Ara Begues no obtenen representació, com tampoc ho fa el Partit Popular.

La participació en aquests comicis municipals ha assolit el 70,88%, 9 punts per sobre que fa quatre anys.

Resultats de les eleccions europees

Pel que fa a les eleccions al Parlament europeu, la llista encapçalada per Carles Puigdemont ha estat la més votada a Begues, seguida de la d'Oriol Junqueras. A més distància se situen la resta de formacions, en uns comicis que han superat també el 70% de participació.

Darrera actualització: 27.05.2019 | 13:32