La disciplina urbanística com a element de preservació de la singularitat urbana de Begues

Divendres, 9 d'abril de 2021 a les 09:00

Entre altres actuacions, s’ha elaborat una guia informativa de la normativa actual que inclou les principals mesures que cal complir a l’hora d’instal·lar tanques, aixecar construccions auxiliars o realitzar altres instal·lacions en finques particulars.

Quina és l’alçada permesa de la tanca que volem instal·lar a casa? Quan hi podem col·locar bruc? I al jardí, hi puc posar una pèrgola? El motor de l’aire condicionat pot anar al balcó? Per respondre a aquestes i altres preguntes, l’Ajuntament posa en marxa una campanya per donar a conèixer les principals normatives de disciplina urbanística de Begues.

La campanya, que va adreçada tant a particulars com a professionals, compta amb l’edició d’una guia que vol popularitzar les especificitats de la normativa urbanística vigent al nostre municipi pel que fa al paisatge urbà, el qual juga un paper fonamental (juntament amb el paisatge natural) en la definició de la identitat pròpia de Begues.

Així, en la guia informativa es poden trobar indicacions sobre tanques, construccions auxiliars, vegetació i instal·lacions (aire condicionat, plaques solars o rètols comercials), a més d’incloure codis QR que van directament als tràmits necessaris relacionats amb comunicacions prèvies i llicències urbanístiques.

També s’ha habilitat un apartat específic al web municipal, on se centralitza tota la informació relacionada amb aquests tràmits i un seguit de vídeos divulgatius adreçats tan a particulars com a comerços, empreses instal·ladores o industrials, entre altres.

Com a punt de partida de la campanya, aquesta mateixa tarda a les xarxes socials municipals s’emetrà un vídeo-reportatge que reflexiona sobre els trets identificadors del paisatge urbà beguetà i com podem contribuir a la seva preservació.

Darrera actualització: 09.04.2021 | 08:45