La història i el patrimoni local, en llibres de pròxima aparició

Dilluns, 24 de gener de 2022 a les 09:00

L'Ajuntament de Begues destinarà prop de 50.000 euros a la publicació de diversos volums, obres d'autors i entitats locals, per difondre la riquesa històrica i cultural del municipi.

La col·lecció bibliogràfica sobre Begues existent actualment s'ampliarà amb la publicació de nous treballs sobre la història i la riquesa patrimonial del municipi. Es tracta d'obres d'autors locals i que apareixeran al llarg d'aquest any.

L'Ajuntament de Begues hi destinarà prop de 50.000 euros amb la intenció de donar a conèixer encara més i d'una manera més especialitzada tant la llarga història del municipi com el seu ric patrimoni cultural i artístic.

Un d'ells anirà a càrrec de l'artista i historiador Víctor Mata i versarà sobre la història del municipi, a partir de l'exposició que es pot veure a la planta baixa del Petit Casal. Mata també coordinarà una publicació sobre les masies de Begues, amb la participació de Jaume Viñas, de l'Associació de Recerca Etnològica de Begues (AREB), i Xavier Parellada, del Centre d'Estudis Beguetans (CEB).

Manel Edo, director del CIPAG, entitat que realitza els treballs arqueològics a la cova de Can Sadurní, actualitzarà el seu llibre sobre la prehistòria al Garraf amb les dades que han sorgit des de la primera edició, en una publicació amb participació del CIPAG i del CEB.

Edo serà també coordinarà dos volums de divulgació del CIPAG. El primer, sobre els ornaments de variscita usats durant el neolític i un altre sobre les esglésies i sagreres de Begues, especialment la de Sant Cristòfol

Darrera actualització: 04.02.2022 | 14:41