L’Ajuntament de Begues demana explicacions a l’AMB sobre els tremolors produïts la setmana passada al parc del Garraf

Dimecres, 19 de maig de 2021 a les 14:00

Diverses entitats del territori atribueixen aquests tremolors a explosions produïdes pels gasos de l’abocador del Garraf. L’Ajuntament de Begues ha sol·licitat la convocatòria urgent de la comissió de seguiment de les obres de clausura del dipòsit controlat de la Vall d’en Joan.

L’Ajuntament de Begues ha contactat  aquets dimecres amb el director de Serveis de Prevenció i Gestió de Residus de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Joan Miquel Trullols, per demanar informació sobre els cinc moviments sísmics que, segons han fet públic algunes entitats i mitjans de comunicació, es van produir la passada setmana en els límits del Parc del Garraf.

Alhora, el tinent d’alcaldia de Territori i Sostenibilitat, Joan Molina, ha fet arribar un comunicat a l’AMB en què es posa de manifest la preocupació del consistori per aquests fets i se sol·licita la convocatòria urgent de la comissió de seguiment de les obres de clausura del dipòsit controlat de la Vall d’en Joan.

I és que, segons apunten diverses entitats del territori, els moviments registrats tindrien el seu origen en l’abocador del Garraf, a conseqüència dels gasos acumulats.

En declaracions a El Periódico de Catalunya, “des de l’AMB confirmen que els últims dies s’han detectat problemes en l’àmbit del Parc Natural del Garraf i declaren estar analitzant la problemàtica en l’àmbit tècnic, «és per això que encara no tenim conclusions »”.

L’AMB ha confirmat a l’Ajuntament de Begues que són coneixedors dels fets i que han encarregat un dictamen a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, amb l’objectiu d’esclarir els fets i intentar detectar l’origen dels tremolors.

Darrera actualització: 19.05.2021 | 14:59