L’Ajuntament de Begues distribuirà mascaretes de tela a tots els domicilis de Begues

Dimecres, 15 d'abril de 2020 a les 13:00

El repartiment es farà porta a porta la setmana que ve. Es tracta d’un lot mínim de 4 mascaretes per habitatge, cosides per un grup de voluntàries de Begues a partir del material subministrat per l’Ajuntament. En total seran unes 10.000 unitats per a ús particular.

Donada la dificultat generalitzada per accedir a mascaretes de protecció a través de les oficines de farmàcia, des de l’inici de la crisi sanitària, l’Ajuntament de Begues va iniciar la compra directa d’aquest tipus d’elements de protecció a fabricants i distribuïdors. Les mascaretes que ja s’han començat a rebre s’han distribuït entre els serveis sanitaris, d’emergències i col·lectius de risc.

Però al marge d’aquesta distribució per a col·lectius específics, es va considerar oportú oferir algun tipus de material de prevenció complementari al conjunt de la població. Aprofitant que s’havia organitzat un grup estable de voluntàries al poble que havien començat a cosir mascaretes de tela per a col·lectius de risc i personal d’emergències, se’ls va plantejar la possibilitat d’ampliar el nombre d’unitats a confeccionar.

Així les coses, l’Ajuntament de Begues ha adquirit el material necessari per subministrar a les cosidores i poder arribar a confeccionar al voltant de 10.000 mascaretes de cotó per repartir a totes les llars. A mida que les mascaretes estan cosides, es recullen a les cases de les voluntàries i es porten a un taller de Castelldefels on es desinfecten i s’empaqueten en lots de 4 o 5 unitats. És en aquets taller on un grup de voluntàries i personal municipal de Begues també tallen les teles i preparen els lots de material.

Mascaretes de protecció complementàries

Les mascaretes que es distribuiran no són de tipus sanitari, sinó de cotó, pensades com a mesura de protecció complementària. El seu ús, per tant, és particular i no està destinat a professionals sanitaris.

La distribució es farà porta a porta a tots els domicilis de Begues durant la setmana que ve. En funció del nombre de persones que viuen a l’habitatge, es lliurarà 1 o 2 lots per casa. Si la situació de confinament s’allarga encara un temps més, no es descarta fer un segon repartiment de lots, sempre en funció de la capacitat de producció que pugui assumir el grup de cosidores voluntàries que està fent possible aquesta iniciativa.

Darrera actualització: 15.04.2020 | 12:55