L'Ajuntament ja ha començat a projectar el futur Casal de Joves

Dimecres, 22 de març de 2023 a les 09:00

S'ha encarregat un avantprojecte arquitectònic i, en els pròxims mesos, es començarà a treballar en comissió jove per a la definició del model, dels usos i de la gestió de l'equipament.

El procés de definició del futur Casal de Joves de Begues va començar a caminar l'octubre de 2020, amb l'obertura d'un procés participatiu amb el jovent del poble. L'objectiu era identificar les seves demandes per tal de definir polítiques de lleure i oci, així com necessitats de recursos, espais juvenils i els seus usos. A partir de la diagnosi inicial es va començar a treballar en dues fases, a curt i mitjà termini.

Fruit de les necessitats detectades a curt termini es va posar en marxa l'adaptació d'un primer espai d'ús exclusiu per al col·lectiu. Naixia el Fixu, un equipament de 60 metres quadrats de superfície útil, més una sala polivalent de 100 metres quadrats per a usos compartits i una zona exterior de 250 metres quadrats. Es van invertir prop de 100.000 euros en la seva adequació i avui dia acull una programació regular d'activitats i és punt de trobada de joves de diverses edats, a banda de seu social de l'entitat 6tres9.

Creació d'una Comissió Jove

En paral·lel, es va començar a treballar en un projecte de futur, donant forma al que haurà de ser el nou Casal de Joves. L'Ajuntament encarregà a un despatx d'arquitectura l'avantprojecte del nou equipament i les primeres conclusions d'aquest estudi s'han presentat aquest mes de març a representants de col·lectius juvenils i usuaris del Fixu.

Amb ells i elles s'obrirà ara una fase de definició del model d'equipament i del seu pla d'usos i gestió, que s'articularà a través d'una comissió jove.

La proposta de partida dibuixa un equipament de 300 metres quadrats que combina espais de trobada i sales d'activitats compartides, amb despatxos per a estudi o reunions. Un equipament sostenible, obert a l'exterior i connectat al seu entorn. La proposta treballada projecta la construcció del nou equipament a la Zona Esportiva Municipal, al costat de l'Skate Parc, pol d'atracció del jovent local.

 

Darrera actualització: 20.03.2023 | 23:26