L’Ajuntament se suma al conveni marc de l’AMB per al foment d’instal·lacions solars fotovoltaiques en equipaments públics

Dijous, 27 d'octubre de 2022 a les 09:00

L'adhesió a aquest projecte metropolità és un dels acords de la sessió plenària de l'Ajuntament de Begues celebrada dimarts, 25 d'octubre. El Ple també va aprovar la commemoració del Dia de record i homenatge a les víctimes de la guerra civil i la dictadura espanyola.

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Begues, celebrat aquest dimarts 25 d'octubre, ha aprovat l'establiment d'un conveni amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a través del qual s'impulsarà la instal·lació de potència solar fotovoltaica per a autoconsum a la coberta de La Nau. La iniciativa s'emmarca en el programa Ajuntaments 100% renovables el 2030, amb el qual es pretén que tots els consums energètics d'edificis municipals i enllumenat públics siguin 100% renovables a finals de la present dècada.

A través d'aquest conveni, l'Ajuntament delega a l'AMB les funcions i competències necessàries per a la gestió de les tasques de preparació, licitació, adjudicació, formalització i execució dels contractes de serveis energètics. L'Ajuntament finança l'actuació a partir dels estalvis que es generin per autoconsum d'energia durant el període de durada del contracte, que és de quinze anys.

L'actuació se suma a la resta de projectes municipals en marxa per a fomentar la instal·lació de plaques fotovoltaiques en equipaments públics, i que es troben en procés d'execució a través de línies de col·laboració amb els Fons Feder de la Unió Europea o el Pla de Sostenibilitat Ambiental l'AMB.

La subscripció d'aquest conveni va rebre els vots a favor de JxCAT, ERC, PSC, CUP, BECP i la regidora Marta Roig. C's s'hi va abstenir.

La sessió plenària també va aprovar inicialment una modificació de crèdit, a través de la qual s'incorporen al pressupost municipal 198.174,63 euros provinents del romanent de tresoreria per fer front a despeses de personal, reparacions, manteniments i d'altres despeses sobrevingudes al llarg de l'any. Hi van votar a favor JxCAT i la regidora Marta Roig. En contra s'hi va pronunciar C's i BECP, mentre que ERC, PSC i CUP s'hi van abstenir.

Finalment, el Ple va aprovar una moció presentada pel grup municipal socialista amb motiu del Dia de record i homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura. El text insta l'Ajuntament a organitzar "actes, activitats o accions de difusió que siguin adients per al compliment de les finalitats del 31 d'octubre com a Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop d'estat militar, la Guerra Civil i la Dictadura". A proposta d'altres grups municipals, la moció va incorporar també la commemoració del 15 d'octubre, Dia Nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i de la repressió franquista. La moció va ser aprovada per unanimitat.

El debat i argumentació política al voltant de cada punt del Ple es podrà recuperar a través de la Videoacta de la sessió, quan aquesta sigui aprovada i passi a disposició pública en el portal de reproduccions.

- Els textos annexats de les mocions corresponen a les propostes d'acord prèvies a la sessió. El redactat final pot haver sofert algun canvi durant el procés de debat al Ple. Podreu consultar el text definitiu, un cop certificat per la secretaria municipal, allotjat en aquest enllaç -

Darrera actualització: 26.10.2022 | 15:14