L’AMB aporta dos milions d’euros al finançament de projectes d’inversió a Begues en el que portem de mandat

Dimecres, 10 de novembre de 2021 a les 09:00

L’alcaldessa, Mercè Esteve, i el primer tinent d’alcaldia, Joan Molina, s’han reunit amb el gerent de l’ens supramunicipal, Ramon M. Torra, per analitzar l’evolució dels diferents projectes que impulsa l’Ajuntament de Begues amb aportació econòmica de l’àrea metropolitana.

El govern municipal de Begues manté el seguiment periòdic coordinat amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) dels diversos projectes municipals que comptem amb aportació econòmica de l’AMB i que han de servir per a inversions i actuacions al municipi, algunes de les quals ja estan en marxa i altres s’iniciaran en els propers mesos.

Així, l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, i el primer tinent d’alcaldia, Joan Molina, han mantingut aquesta setmana una trobada de treball amb Ramon M. Torra, gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i amb Antoni Farrero, coordinador de l’Oficina Tècnica de Gerència de l’AMB.

En aquesta reunió s’ha tractat dels gairebé dos milions d’euros que l’ens supramunicipal ha destinat a Begues en concepte de subvencions i a aportació de programes d’inversions. Uns diners que provenen de diverses partides com els fons europeus FEDER i els Next Generation, i d’altres com el Pla de Millora del Paisatge (PSG), el Pla de Sostenibilitat Ambiental (PSA) o el Programa d’actuacions de cohesió territorial (PACTE).

Del PACTE i dels fons Next Generation, programes orientats a actuacions a l’espai públic, equipaments i infraestructures, a Begues arribarà mig milió d’euros per a obres de millora de les instal·lacions esportives municipals. Es tracta de projectes que ja han iniciat la seva fase d’estudi preliminar en coordinació entre els serveis tècnics metropolitans i els de l’Ajuntament de Begues.

L’AMB ha atorgat un altre mig milió d’euros en el marc del Pla de Sostenibilitat Ambiental (PSA) per al projecte d’instal·lació de sistemes de plaques fotovoltaiques a diversos equipaments municipals com el Centre Cívic El Roure o les dependències de la Policia Local, entre altres, perquè siguin espais energèticament autosuficients.

Aquesta actuació es complementarà amb la subvenció metropolitana per a instal·lar plaques fotovoltaiques a la Piscina Municipal o la Llar d’Infants El Guinyol, entre altres equipaments municipals.

Provinents dels fons FEDER que gestiona l’AMB també ha arribat l’aportació del 50% del projecte del centre de recepció de visitants i l’adequació d’accessos del Parc Prehistòric Cova de Can Sadurní, actualment en fase de projecte.

Finalment, cal remarcar que l’AMB també destinarà aquest mandat una mica més de mig milió d’euros per al Pla de Millora del Paisatge (PSG) a Begues, i més de 200.000 euros per a projectes de mobilitat sostenible com carrils bici i millora de la xarxa pedalable o noves estacions de recàrrega de vehicles elèctrics.

Darrera actualització: 10.11.2021 | 08:51