L’Àrea Metropolitana aprova la Declaració d’emergència climàtica

Dimecres, 24 de març de 2021 a les 09:00

El Consell Metropolità de l’AMB ha acordat l’aprovació, aquest dimarts, de la Declaració d’Emergència Climàtica de l’àrea metropolitana. L’ens metropolità reconeix el seu paper imprescindible per liderar i ajudar a construir una resposta supralocal que integri tot l’àmbit metropolità.

El Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat aquest dimarts una Declaració d’emergència climàtica amb l’objectiu de treballar des dels ens locals en la lluita contra el canvi climàtic. Begues és un dels 25 municipis del territori que ja compta amb la seva pròpia declaració d’emergència climàtica, que va ser aprovada en sessió plenària municipal el novembre del 2019. 

El compromís de l’AMB per fer front a la crisi climàtica es concreta en el Pla Clima i Energia 2030, el qual vol aconseguir la neutralitat de carboni, la sobirania energètica, donar un impuls a les energies renovables, a l’eficiència i a l’estalvi energètics i reduir l’emissió dels gasos d’efecte hivernacle, entre altres objectius.

Per a assolir aquests objectius, l’AMB ha definit cinc reptes clau amb les accions prioritàries que s’haurien de potenciar i implementar:

  • Descarbonització i energies renovables amb generació local, justa i eficient.
  • Ús i gestió eficient del recursos hídrics.
  • Mobilitat electrificada, eficient, intermodal i flexible.
  • Planificació de ciutats i entorns urbans més resilients i sostenibles.
  • Residus com a recursos, economia circular i canvis en els models de producció i consum.

L’acció conjunta de l’AMB, en coordinació amb totes les administracions que actuen al territori i amb el sector privat, ha de portar a assolir la neutralitat de carboni a l’àrea metropolitana com a molt tard l’any 2050.

Darrera actualització: 23.03.2021 | 18:44