Les cooperatives de l'Escola Sant Cristòfor recapten 703 euros

Dijous, 17 de juny de 2021 a les 12:00

Les cooperatives Ajuntem les Mans i Cool Crafts que han participat enguany en el projecte de foment de la cultura emprenedora a les escoles han donat els diners a l'ONG Fundació Babel. L'acte de cloenda del projecte ha tingut lloc aquest matí a l'Escorxador.

L’alumnat de cinquè de primària de l’Escola Sant Cristòfor ha celebrat aquest matí a l’Escorxador la cloenda del projecte Cueme, de foment de la cultura emprenedora, que va començar a l’octubre i que va culminar en el mercat de venda de productes al passeig de l’Església el 8 de juny.

Durant l’acte de cloenda, les dues cooperatives d’enguany (Ajuntem les Mans i Cool Crafts) van presentar la recaptació del mercat, la qual ascendeix a 703 euros que es donaran a la Fundació Babel, entitat que es dedica a l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat.

Aquesta era la quarta edició del projecte Cueme, una iniciativa de la Diputació de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Begues, per acostar la cultura emprenedora a les aules. Així, l’alumnat de cinquè de l’Escola Sant Cristòfor ha après al llarg del curs com es constitueix una cooperativa.

A través del treball en equip, l’alumnat ha obtingut un CIF per a cada cooperativa, ha ideat els productes a vendre estudiant prototips i després els ha elaborat. Paral·lelament ha realitzat un taller sobre disseny de logotips i publicitat i sobre economia (inversions i guanys).

Després de visitar una cooperativa real, tot el projecte va culminar al juny amb un mercat on es van posar a la venda els productes elaborats i on es van esgotar tots al llarg del matí. L’acte d’aquest matí ha estat el punt final d’una edició del Cueme que també obre la porta a la del curs vinent.

Darrera actualització: 17.06.2021 | 10:58