Les entitats de Begues dissenyen el seu propi futur

Dimarts, 13 de març de 2018 a les 09:00

Convocades per l'Ajuntament de Begues, una trentena d'entitats beguetanes van participar dissabte en una Jornada d'Activació a Can Rigol. Es tracta d'una de les fases del projecte de participació comunitària iniciat l'any passat amb l'objectiu de treballar conjuntament en la detecció de necessitats i dissenyar el pla d'accions a desenvolupar.

La casa de colònies de Can Rigol va ser l'escenari d'una activitat innovadora a Begues, pensada per aplegar representants del teixit associatiu del poble i treballar plegades en el desenvolupament de les necessitats del món associatiu local. La trobada s'emmarca en el projecte de participació comunitària impulsat l'any 2017 i pensat per treballar de forma estratègica i col·laborativa en la detecció de les mancances i les oportunitats que presenta l'associacionisme local. 

La jornada, que va reunir una seixantena de persones de trenta entitats diferents, va alternar activitats de dinamització col·lectiva, jocs, espais de debat i fòrums de participació, amb un objectiu transversal: crear xarxa i potenciar el treball en equip per a dissenyar un pla d'actuació de futur, a curt, mitjà i llarg termini. Les persones participants van valorar positivament l'activitat, tot destacant que els va servir, per damunt de tot, per relacionar-se amb altres entitats i conèixer els objectius i projectes de la resta d'associacions del poble.

Més enllà d'aquest aspecte, la jornada va servir per treballar en diferents espais i formats els resultats de l'enquesta de situació que fa uns mesos els va formular l'Ajuntament de Begues, amb l'objectiu de detectar les seves necessitats en 5 àmbits diferents: organització, economia, participació, comunicació i treball en xarxa. Les propostes formulades i les opinions recollides es plasmaran ara en un document de retorn que haurà de ser abordat pel mateix Ajuntament i les pròpies entitats per seguir avançant de forma col·laborativa en l'àmbit de la participació ciutadana. 

Al llarg d'aquesta setmana, el canal audiovisual de l'Ajuntament i Ràdio Begues ampliaran aquesta informació i recolliran l'opinió de participants i organització a través dels seus canals de comunicació.

Darrera actualització: 13.03.2018 | 10:03