Les persones estrangeres ja poden sol·licitar votar a les eleccions europees

Dimarts, 5 de desembre de 2023 a les 09:00

El 30 de gener finalitza el període perquè les persones residents a Begues i amb la nacionalitat d'algun país de la Unió Europea puguin ser inscrites al cens que les permetrà votar a les eleccions al Parlament Europeu que se celebraran el 9 de juny.

Les persones estrangeres residents a Begues i que tinguin una de les nacionalitats dels països de la Unió Europea tenen fins al 30 de gener per manifestar la voluntat de votar a les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny.

La declaració d’intenció de vot, un requisit imprescindible per a la inscripció al cens electoral dels comicis europeus, es pot fer en línia accedint a la seu electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Per a aquest pas, cal una identificació electrònica. En cas de no tenir-ne, la declaració es pot presentar presencialment i degudament omplerta a l’Ajuntament de Begues, un cop descarregada des del mateix web de l’INE.

Les darreres eleccions europees, celebrades el 26 de maig del 2019 al mateix temps que les eleccions municipals, van tenir a Begues una participació del 70,29%, molt per sobre del 53% de les del 2014.

Darrera actualització: 29.11.2023 | 16:28